Resistance.Razboiul nostru

Resistance.Razboiul nostru - Agnes Humbert
Pret: 37,99 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roResistance.Razboiul nostru
  • Autor: Agnes Humbert
  • Editura: Rao
  • Colectia: Rao istorie
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 9786068251165
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 320
  • Format carte:
Comanda acum "Resistance.Razboiul nostru - Agnes Humbert" de pe libraria ishop la pretul de 37,99 lei
Descriere carte:
Cand nazistii au ocupat Parisul in 1940, Agnes Humbert, respectabil istoric de arta, a dat dovada de un curaj nebunesc si de o credinta oarba. Impreuna cu o mana de colegi de-ai sai, de o distinctie remarcabila, de la Muzeul Omului din Paris, ea a ajutat la intemeierea uneia dintre primele grupari organizate ale Rezistentei franceze. Reteaua de la Muzeul Omului a fost extrem de eficienta, insa a avut parte de un destin tragic. In 1941, multi dintre membrii sai, printre care si charismaticul Boris Vilde si Agnes insasi, au fost tradati si deferiti Gestapoului, iar apoi arestati. Cartea reprezinta jurnalul secret al lui Agnes Humbert si descrie cursul evenimentelor in aceasta tulbure perioada istorica; arestarea ei, perioada petrecuta in mai multe inchisori din Franta si din Germania, tratamentul inuman la care a fost supusa, munca silnica pe care a executat-o, toate acestea sunt descrise si examinate "la cald", pe masura ce evenimentele se deruleaza. Resistance a fost publicata pentru prima oara la Paris, in 1946, sub titlul Razboiul nostru (Notre guerre) si reprezinta asadar testamentul unei femei neimbanzite, precum si un tribut adus sacrificiului de sine si curajului atator camarazi de-ai ei, care nu au supraviesuit acestor dure incercari.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Resistance.Razboiul nostru
Cartea Resistance.Razboiul nostru in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Resistance.Razboiul nostru - Agnes Humbert" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Egiptul antic  - Jean Vercoutter Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Jean Vercoutter
7,79 lei
Istoria Albaniei  - Kopi Ky Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Kopi Ky
8,84 lei
Istoria Romaniei prin concepte. Perspective alternative asupra limbajelor social-politice - Victor Neumann (editor), Armin Heinen (editor) Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Victor Neumann (editor), Armin Heinen...
42,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie