Relevanta penala a plangerii prealabile

Relevanta penala a plangerii prealabile - Angelica Chirila
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRelevanta penala a plangerii prealabile
Comanda acum "Relevanta penala a plangerii prealabile - Angelica Chirila" de pe libraria ishop la pretul de 25,00 lei
Descriere carte:
"(?) Pe baza unei documentari temeinice, a unei capacitati remarcabile de analiza a fenomenelor juridice, autoarea a reusit sa sintetizeze aspectele fundamentale ale temei abordate si sa prezinte o lucrare valoroasa, cu multiple idei noi, care constituie contributii personale la cunoasterea mai profunda a domeniului cercetat.

Dupa o analiza substantiala a conceptului si a multiplelor implicatii ale plangerii prealabile, autoarea examineaza pe larg natura juridica a plangerii prealabile, subliniind dublul caracter al acestei plangeri. Interesante si valoroase sunt si explicatiile autoarei asupra caracterului plangerii prealabile (caracterul obligatoriu, personal, indivizibil si netransmisibil) ca si asupra limitelor in care poate fi folosita plangerea prealabila.

Trecand la o cercetare aprofundata a relevantei penale a plangerii prealabile, autoarea examineaza pe larg, rolul plangerii prealabile ca temei al raspunderii penale, precum si solutiile care se impun in cazul cand lipseste plangerea prealabila, ori cand are loc retragerea plangerii sau impacarea partilor.

Deosebit de interesante si temeinic documentate sunt si reflectiile cu caracter istoric si de drept comparat ale autoarei. De asemenea, sunt valoroase si datele din vechiul drept romanesc (?)."

Prof. univ. dr. George Antoniu, Director stiintific onorific al Institutului de Cercetari Juridice "Acad. Andrei Radulescu" din cadrul Academiei Romane

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Relevanta penala a plangerii prealabile
Cartea Relevanta penala a plangerii prealabile in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Relevanta penala a plangerii prealabile - Angelica Chirila" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Apelul si recursul in procesul penal - Dumitru Radescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Dumitru Radescu
36,29 lei
Criminologie clinica - Vasile Astarastoae, Gheorghe Scripcaru Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Vasile Astarastoae, Gheorghe Scripcaru
20,43 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PenalCarti recomandate din categoria Penal