Regina alba

Regina alba - Philippa Gregory
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRegina alba
Comanda acum "Regina alba - Philippa Gregory" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Philippa Gregory este autoarea bestsellerurilor Surorile Boleyn si Mostenirea Boleyn.  

Inaugurind un nou ciclu de romane dedicat de asta data dinastiei Plantagenetilor, Regina alba (2009) zugraveste cu o fidelitate impre­sionanta una dintre cele mai intunecate si mai framintate perioade din istoria Angliei ? Razboiul celor Doua Roze. Mizind pe aceeasi combinatie fascinanta intre legenda si biografie, fictiune si adevar istoric, cu care si-a obisnuit cititorii, Philippa Gregory readuce la viata una dintre figurile feminine marcante ale perioadei ? regina Elizabeth Woodville ? si urmareste destinul uimitor al acestei femei de o neasemuita frumusete care ajunge peste noapte, dintr-o vaduva saraca din mica nobilime, insasi regina Angliei, prin casatoria secreta cu Edward al   IV-lea. O adevarata cronica de epoca, romanul reconstituie din perspectiva acesteia rivalitatile permanente dintre cele doua ramuri ale dinastiei Plantagenetilor, Casa de Lancaster si Casa de York, razboaiele violente pentru suprematie dintre Henric al VI-lea si Edward al IV-lea, intrigile complicate si tradarile infame, aliantele indoielnice si crimele pline de cruzime nelipsite din jocul puterii, atmosfera de teroare si nesiguranta care domneste pretutindeni in Anglia secolului XV.  

?Philippa Gregory si-a cistigat reputatia internationala evocind episoadele de sex, violenta, iubire si tradare din epoca dinastiei Tudor. In Regina alba , ea adauga ingrediente precum relatiile familiale oculte, manevrele politice si scenele de razboi.? ( Publishers Weekly)  

?Ca intotdeauna, scriitoarea dezvaluie ungherele intunecate ale istoriei si creeaza o poveste plina de suspans, creionind un portret al societatii feminine (femei dure precum diamantul, care vor sa-si vada fiii si sotii domnind cu orice pret) cum foarte putini au mai reusit pina la ea.? ( Kirkus Reviews )  

?Philippa Gregory conduce naratiunea cu o mina sigura de la inceput pina la sfirsit, tesind o poveste captivanta, cu personaje pline de viata.? ( Library Journal )  

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Regina alba
Cartea Regina alba in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Regina alba - Philippa Gregory" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
O sa vina si primavara, Bandini - John Fante Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
John Fante
21,60 lei
Reluarea - Alain Robbe-Grillet Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Alain Robbe-Grillet
14,16 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala