Radacina de bucsau

Radacina de bucsau - Ovidiu Nimigean
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRadacina de bucsau
Comanda acum "Radacina de bucsau - Ovidiu Nimigean" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
 O. Nimigean nu are nevoie nici de fundalul unei planete post-apocaliptice (apocalipsa personala ii este de ajuns), nu are nevoie sa intre in mintea unui criminal in serie (crimele pe care le comite in gind si in fapt, chiar, personajul sau nu au asemanare), insa stie sa scrie un roman total, sprijinit pe doua axe vechi de cind lumea: iubirea si moartea. Plus toate combinatiile posibile intre ele. Daca nu as crede intr-un destin singular (cu tot ce implica termenul) al acestui roman, l-as putea vedea polemic fata de marea majoritate a prozei romanesti actuale. (Bogdan-Alexandru Stanescu)

 Romanul lui O. Nimigean, de o extraordinara coerenta epica si simbolica, infatiseaza o experienta a deposedarii, traita cu o intensitate totala: deposedare afectiva, pierdere a sensului cunoasterii si a rostului artei. Radacina de bucsau reprezinta un moment de gratie al literaturii contemporane. (Doris Mironescu)

 O. Nimigean a scris un Infern si un Purgatoriu romanesti intr-o singura carte, printre ale carei versete, la inceput sincopate si tiranice, iar mai apoi ample si meditative, se intrevede mereu si cite un Paradis al fiecarei clipe si al fiecarei vocabule. Intinderile si fragmentele, infinitezimalul si enormul sint deopotriva stapinite de acest strateg al campaniilor epopeice care, avansind in pasi de haiku, reuseste sa urzeasca o poveste unica, ce subjuga atentia si elibereaza contemplatia. (Chris Tanasescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Radacina de bucsau
Cartea Radacina de bucsau in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Radacina de bucsau - Ovidiu Nimigean" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Iubita lui Esto - Constantin Severin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Constantin Severin
20,90 lei
In iad toate becurile sint arse - Dan Lungu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Dan Lungu
31,30 lei
Ingerul incalecat - Radu Aldulescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Radu Aldulescu
28,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana