Rabbit e bogat

Rabbit e bogat - John Updike
Pret: 35,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roRabbit e bogat
Comanda acum "Rabbit e bogat - John Updike" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
Rabbit in hazlia postura de "taran parvenit" al sfarsitului de secol XX, stapan pe o prospera afacere. A treia veriga a tetralogiei dedicate de John Updike mediocrului cetatean american Harry Angstrom alias Rabbit, multipremiatul roman Rabbit is Rich (Rabbit bogat) ne poarta in America anilor 1979-1980, adica in plina criza energetica si geo-politica mondiala, cand pretul petrolului a explodat in lumea intreaga, adeptii Ayatollahului Khomeini au luat cateva sute de ostatici americani la ambasada SUA din Teheran, iar URSS a invadat Afganistanul.

Intr-o spectaculoasa rasturnare de situatie fata de finalul volumului anterior, Intoarcerea lui Rabbit, unde ne aparea in ipostaza de somer si homeless (cu casa incendiata de niste vecini "binevoitori"), il regasim pe Rabbit in hazlia postura de "taran parvenit" al sfarsitului de secol XX, stapan pe prospera afacere mostenita de la defunctul sau socru. Banii, sexul, statutul social, ireconciliabilul razboi al generatiilor dintre Rabbit si Nelson (porecliti Bula si Bulache de catre infractorul de culoare ce poza in militant radical pentru drepturile omului in volumul anterior), permanenta pendulare a eroului intre hedonismul exacerbat si momentele nostalgice, de evocare a celor disparuti si de anticipare a propriului sfarsit, mutatiile suferite de imaginarul oras Brewster sunt coordonatele pe care imagineaza autorul un destin individual si, in acelasi timp, o coplesitoare fresca a societatii americane. Nelson, cel care la varsta de treisprezece ani isi critica tatal pentru iresponsabilitatea, misoginismul si rasismul lui, devine o copie perfecta a parintelui sau, ii impartaseste prejudecatile si ii copiaza la indigo comportamentul reprobabil din Fugi, Rabbit, demonstrand ca, dincolo de iluzia unicitatii fiecarei existente, oamenii nu fac decat sa reia roluri dinainte scrise, si ca istoria se repeta de la o generatie la alta.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Rabbit e bogat
Cartea Rabbit e bogat in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Rabbit e bogat - John Updike" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Visul celtului - Mario Vargas Llosa Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Mario Vargas Llosa
44,10 lei
Cartea ceasului de nisip - Ernst Junger Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ernst Junger
9,31 lei
Priveste, inger, catre casa - Thomas Wolfe Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Thomas Wolfe
56,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala