Publicitate si psihanaliza

Publicitate si psihanaliza - Doris Louise Haineault, Jean-Yves Roy
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPublicitate si psihanaliza
Comanda acum "Publicitate si psihanaliza - Doris Louise Haineault, Jean-Yves Roy" de pe libraria ishop la pretul de 0,00 lei
Descriere carte:
Indemanarea publicitarilor, la fel ca arta ideologilor, consta deci, in esenta, in a ne face sa ne uitam pozitia de subiect, pentru a ne ralia la trasaturile comune ale unei apartenente definite. Magia publicitarilor consta in a-l face pe fiecare, din unic cum este, sa devina pentru cateva secunde fiinta publica. Intr-o astfel de pozitie, este evident ca unele dintre banalitatile noastre trebuie tagaduite, la fel cum se sterg micimea sau fragilitatea. Timp de treizeci sau saizeci de secunde, iata-ne eroi, celebri sau celebrati, capabili sa rezolvam in chip magic conflicte care ne chinuiau un moment mai devreme.
[...]
Este fascinant; in schimb, suntem repede atrasi de scurtele momente de publicitate care ne sunt acordate. Le iubim pentru ca transforma cotidianul in ispravi maiestuoase. Le adulam pentru ca, prin intermediul lor, copilul-magician triumfa asupra imposibilului.
Experienta psihanalitica este, intr-adevar, un loc al intimitatii, o vorbire care se urzeste si se tese la antipozii publicitatii. Desigur, copilul magic conduce aceasta vorbire, dar el trebuie, de asemenea, sa-i cuprinda adevarata masura. In publicitate, dimpotriva, triumfa in secret: refugiindu-se sub haosul verbului; departe de a se denunta, consumand cu veselie. De la divan la ecran, divergenta parea uneori de nerezolvat. Totusi, o stie fiecare, copilul cuminte si constient de banalitatea lui coexista in cotidian cu copilul magic si triumfator. Cei doi isi disputa prim planul reprezentarii umane. Si unul, si celalalt aspira, pe rand, la adevar.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Publicitate si psihanaliza
Cartea Publicitate si psihanaliza in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Publicitate si psihanaliza - Doris Louise Haineault, Jean-Yves Roy" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tratat de psihanaliza contemporana (Vol. I) - Helmut Thoma, Horst Kachele Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihanaliza
Helmut Thoma, Horst Kachele
84,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihanalizaCarti recomandate din categoria Psihanaliza