Psihologia minciunii

Psihologia minciunii - M. Scott Peck
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPsihologia minciunii
Comanda acum "Psihologia minciunii - M. Scott Peck" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
O carte tulburatoare, fascinanta, ce redeschide vechea discutie despre esenta raului uman. Desi de-a lungul timpului aceasta problematica s-a inscris mai degraba in limitele filozofiei si ale religiei, iata acum o abordare stiintifica - din perspectiva unui psihiatru cu o remarcabila deschidere interdisciplinara. Un tur de orizont asupra naturii umane, un dialog deschis intre psihologie si religie.

Demersul principal al cartii consta in argumentarea necesitatii unei abordari stiintifice atit a raului uman, cit si a purtatorilor acestuia: "Nu putem incepe sa speram ca vom vindeca raul uman pina cind nu vom putea sa-l privim direct." Cazurile clinice prezentate aici, manifestari ale raului in viata cotidiana, desi la prima vedere pot fi catalogate drept maladii psihice, la o analiza psihiatrica atenta refuza sa se inscrie in categoriile standard ale psihologiei sau psihiatriei. De pilda, parinti care ii daruiesc de Craciun fiului lor pusca cu care s-a sinucis fratele sau; soti a caror convietuire simbiotica ii aduce in pragul unei degradari umane cutremuratoare - toti, "oameni ai minciunii" , cum ii numeste M. Scott Peck. Minciuna este trasatura cea mai relevanta a raului ce salasluieste in oameni, ea fiind atit un simptom, cit si o cauza a raului.

Dr. M. Scott Peck este psihiatru si autorul mai multor carti de mare succes (in limba romana, a aparut Drumul catre tine insuti , Curtea Veche Publishing, 2001). Licentiat al Universitatii Harvard, si-a luat doctoratul in medicina la Case Western Reserve.
Dr. M. Scott Peck a ocupat mai multe posturi administrative guvernamentale si a practicat psihiatria atit in spital cit si in cadrul cabinetului sau particular. In prezent, este director al Clinicii de Insanatosire Mintala, Spitalul New Milford, Connecticut.
In 1984, a infiintat impreuna cu sotia sa, Lily, The Foundation for Community Encouragement, in care a investit foarte mult din munca, timpul si resursele sale financiare.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Psihologia minciunii
Cartea Psihologia minciunii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Psihologia minciunii - M. Scott Peck" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ghidul Nuntii Si Al Botezului - Mariana Ivan Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Mariana Ivan
0,00 lei
Psihologia sociala. Nr. 21/2008 ? Buletinul Laboratorului ?Psihologia cimpului social?, Universitatea ?Al.I.Cuza?, Iasi - Adrian Neculau (redactor-sef) Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie
Adrian Neculau (redactor-sef)
17,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PsihologieCarti recomandate din categoria Psihologie