Proza cu amanuntul

Proza cu amanuntul - Dan Lungu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roProza cu amanuntul
  • Autor: Dan Lungu
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Ego. Proza
  • Categoria: Literatura romana
  • ISBN: 978-973-46-0991-8
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 280
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Proza cu amanuntul - Dan Lungu" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
"Autorul simte cehovian si vede gogolian, atmosfera prozelor sale e insa kafkiana; microrealismul alcatuit din prefabricate postmoderne ascunde drame abisale. Dan Lungu exceleaza in surprinderea penibilului micilor acte ratate, sint proze ale intimitatii ratate. Antieroii sai evadeaza sporadic in reverii, fabulos oniric, nostalgii, problematizari, taclale, dar sfirsesc prin a recadea in plasa de siguranta a banalului." (Paul Cernat)
"Ca prozator, Dan Lungu este foarte convingator. "Dur" si matur, cu stiinta si putinta constructiei unui personaj, cu o viziune sumbra asupra lumii, pe care o exprima fara prea multe menajamente pentru sensibilitatile cititorului, incercind mai mereu sa-si rasuceasca ingenios povestirile, astfel incit acelasi cititor sa nu aiba motive de plictiseala, cu doua-trei "caderi" datorate tocmai acestei ingeniozitati cu orice pret ("Eroi si eroi...", "Fotografiile matusii Eliza"), Dan Lungu este un tinar prozator de indiscutabil talent." (Daniel Cristea-Enache)
"Nu exista proza in acest volum peste care sa treci plictisit sau care sa-ti "trezeasca" indiferenta critica. Sint toate scrise cu un condei sigur, in registrul unui realism temperat, sagetat pe alocuri (in partile esentiale) de unde lirice." (Bogdan-Alexandru Stanescu)
"Dan Lungu s-a remarcat mai ales prin efortul de a "textualiza" realitatea, de a o stiliza mutind-o in scriitura. Fictiunile sale, fie ca e vorba de cele amplu sistematizate sub forma romanesca, ca in Raiul gainilor, fie crosetate minimalist, pe spatii de scurta respiratie, in prozele scurte, confirma un program coerent articulat, o poetica deloc simplista, desi simpla in aparenta, pe care insusi autorul a definit-o cel mai bine, asezind-o pe frontispiciul unei carti: Proza cu amanuntul." (Bogdan Cretu)
"Una dintre cele mai provocatoare si, artistic, mai bine realizate carti de proza scurta aparute la noi dupa l990." (Cristian Teodorescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Proza cu amanuntul
Cartea Proza cu amanuntul in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Proza cu amanuntul - Dan Lungu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Hotel Europa  - Dumitru Tepeneag Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Dumitru Tepeneag
38,00 lei
Lorgean - Jean-Lorin Sterian Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Jean-Lorin Sterian
21,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana