Protectia juridica a modelelor de utilitate

Protectia juridica a modelelor de utilitate - Florea Bujorel
Pret: 30,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roProtectia juridica a modelelor de utilitate
Comanda acum "Protectia juridica a modelelor de utilitate - Florea Bujorel" de pe libraria ishop la pretul de 30,00 lei
Descriere carte:
Modelele de utilitate fac parte din categoria creatiilor cu caracter tehnic, fiind obiecte distincte din domeniul proprietatii industriale, dar avand caracteristici asemanatoare cu ale celorlalte obiecte din acest domeniu, protectia fiind realizata prin inregistrarea la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) si eliberarea unui certificat de protectie.

In general, modelele de utilitate sunt reprezentate de orice inventie tehnica ce indeplineste conditiile prevazute de lege, conditii ce nu intotdeauna sunt supuse examinarii de fond, protectia juridica fiind asigurata prin inregistrarea inventiei ca model de utilitate, la organul administratiei de stat competent in materie de proprietate industriala.

Protectia modelelor de utilitate reprezinta o necesitate, pentru a asigura stimularea activitatii de creatie tehnica si libera circulatie a marfurilor, in special in sectorul Intreprinderilor Mici si Mijlocii.

De aceea am considerat util demersul de a explica si comenta prevederile noi legislatii in domeniu: Legea nr. 350/2007 privind modelele de utilitate si Hotararea Guvernului nr. 1457/2008 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 350/2007 privind modelele de utilitate.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Protectia juridica a modelelor de utilitate
Cartea Protectia juridica a modelelor de utilitate in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Protectia juridica a modelelor de utilitate - Florea Bujorel" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dreptul Proprietatii Intelectuale - Olteanu Gabriel Urmatoarea carte recomandata din categoria Dreptul proprietatii intelectuale
Olteanu Gabriel
23,90 lei
Protectia juridico-penala a desenelor si modelelor - Ciprian Raul Romitan, Constantin Duvac Urmatoarea carte recomandata din categoria Dreptul proprietatii intelectuale
Ciprian Raul Romitan, Constantin Duvac
40,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Dreptul proprietatii intelectualeCarti recomandate din categoria Dreptul proprietatii intelectuale