Problema Iugoslava

Problema Iugoslava - BIANCHINI Stefano, Trad. COSMA Luminita
Pret: 22,41 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roProblema Iugoslava
Comanda acum "Problema Iugoslava - BIANCHINI Stefano, Trad. COSMA Luminita" de pe libraria ishop la pretul de 22,41 lei
Descriere carte:
Convietuire si conflict: acestia sunt cei doi poli, imposibil de despartit, intre care se desfasoara, de douazeci de ani, aventura popoarelor iugoslave. Este o greseala sa socotesti istoria acestei regiuni un simplu produs al urilor si razboaielor. Volumul de fata infatiseaza originile „problemei balcanice” incepand din secolul al XIX-lea, prezinta, sintetic, evenimentele din cel de-al doilea razboi mondial, analizeaza caracteristicile socialismului iugoslav, acel model de stat si societate bazat pe autogestiune, pe autonomia fata de Moscova si pe personalitatea carismatica a lui Tito. Convietuire si conflict: aceasta permanenta intersectare intre doi poli a provocat dramatica si insolubila disolutie a tarii. Prezentand razboiul care a devastat Iugoslavia, c a si tentativele extreme de pacificare (tratatul de la Dayton si interventia militara a NATO), volumul evidentiaza nu numai factorii de acutizare a geopoliticii regionale, ci si cauzele generatoare ale crizei care, de la caderea lui Milošević la conflictu l din Macedonia, mentin zona ex-iugoslava in atentia lumii. Stefano Bianchini preda istoria si evolutia institutiilor Europei de Est la Universitatea din Bologna (Forli). Este coordonator al proiectului international Europe and the Balkans sub egida Uniunii Europene si a Ministerul de Externe al Italiei si este fellow al Columbia University Institute for Schoolars at Reid Hall (Paris) pentru un proiect de cercetare comparata a dezmembrarii statelor. Este autorul a numeroase carti si studii despre Iugoslavia si Balcani.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Problema Iugoslava
Cartea Problema Iugoslava in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Problema Iugoslava - BIANCHINI Stefano, Trad. COSMA Luminita" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Franz Joseph - Jean Paul Bled Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Jean Paul Bled
0,00 lei
Dainuire in raspantii de imperii - Teroarea rosie - Dr. Lucian V. Orasel Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Dr. Lucian V. Orasel
46,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie