Prin labirintul juridic

Prin labirintul juridic - Ion Craiovan
Pret: 28,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPrin labirintul juridic
  • Autor: Ion Craiovan
  • Editura: Universul Juridic
  • Colectia: In afara colectiilor
  • Categoria: Drept
  • ISBN: 978-973-127-189-7
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 320
  • Format carte: - 14,5x20
Comanda acum "Prin labirintul juridic - Ion Craiovan" de pe libraria ishop la pretul de 28,00 lei
Descriere carte:
Prof. univ. dr. Ion Craiovan este licentiat in drept, licentiat in filosofie si doctor in drept al Universitatii din Bucuresti, fiind in prezent Rectorul Onorific al Universitatii "George Baritiu" din Brasov. A publicat mai multe lucrari, intre care: "Itinerar metodic in studiul dreptului" (1992); "Finalitatile dreptului" (1995); "Introducere in filosofia dreptului" (1998); "Doctrina juridica" (1999); "Metodologie juridica" (premiul "Mircea Manolescu" - 2005, acordat de catre "Asociatia Juristilor din Romania"); "Tratat de teoria generala a dreptului" (2007) s.a. In calitate de membru al "Asociatiei de Filosofie a Dreptului si Filosofie sociala" a participat la mai multe reuniuni stiintifice internationale, unde a prezentat comunicari stiintifice: Islanda (1993); Italia (1995); Argentina (1997); S.U.A. (1999); Suedia (2003); Spania (2005); Coreea de Sud (2008) s.a. Pentru activitatea didactica desfasurata de-a lungul anilor i s-a conferit de catre Presedintele Republicii, "Ordinul pentru invatamant in grad de Cavaler". De asemenea i s-a conferit Ordinul de merit si insigna "Who is Who". Este un colaborator activ al Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane.

In prezenta lucrare autorul nu isi asuma rolul de calauza "Prin labirintul juridic". Desi precaut, este totusi, solidar cu acesta. O dovedeste, poate,

si fotografia alaturata, infatisandu-l langa o intruchipare artistica a Mitului - Ariadna, parasita de Tezeu dupa ce il ajuta pe acesta sa gaseasca iesirea din labirint, plasata, intre atatea monumente, in centrul istoric din Mexico City. In schimb, i se propune cititorului o abordare inedita, cel putin in lumea juridica, in care anticul mit se vadeste a fi, contrar aparentelor si intre atatea multiple semnificatii, depozitarul originar si inspiratorul arhetipal, al unui concept metodologic, integrativ, modern si prietenos al cunoasterii juridice, cu multiple legitimari epistemologice, in care, Labirintul ar putea sugera ca principii de urmat:

1. A cauta este mai important decat a gasi.
2. Interogatiile labirintice nu ne bulverseaza, ci ne lumineaza.
3. Labirintul nu este un loc al pierzaniei, ci al castigului.
4. Calauza este insusi labirintul. El impune celui aparent pierdut, gestiunea si creativitatea iesirii din labirint. Asadar nu ne aflam in prezenta unui exercitiu ludic, sau de simpla interpretare mitologica, ci a unui efort teoretic experimental complex, generos si actual.

O lucrare contemporana despre deruta si instrainare, interogatii si cai de urmat, despre lupta, risc si sens, despre invatarea juridica, adresata tuturor celor interesati si pasionati de fascinanta si pragmatica lume a dreptului.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Prin labirintul juridic
Cartea Prin labirintul juridic in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Prin labirintul juridic - Ion Craiovan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Curs elementar de drept roman - Constantin Stoicescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept
Constantin Stoicescu
60,00 lei
Repere in istoria filosofiei  dreptului - Stefan Munteanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept
Stefan Munteanu
29,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
DreptCarti recomandate din categoria Drept