Povestiri. Integrala prozei scurte

Povestiri. Integrala prozei scurte - John Cheever
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPovestiri. Integrala prozei scurte
  • Autor: John Cheever
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza Xx
  • Categoria: Nuvele si povestiri
  • ISBN: 978-973-46-1201-7
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 760
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Povestiri. Integrala prozei scurte - John Cheever" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Dupa proiectele dedicate laureatilor Nobelului literar Samuel Beckett si Saul Bellow, Polirom continua seria volumelor de ?integrala a prozei scurte? cu John Cheever, unul dintre cei mai importanti prozatori americani ai secolului XX, supranumit de criticii de peste Ocean ?Cehov al suburbiilor?.

Un volum distins cu Pulitzer Prize, National Books Critics Circle Award si American Book Award.

Scrise in acelasi stil ironic, care imblinzeste tonurile sumbre ale unei lumi marcate de razboi, povestirile lui John Cheever impletesc, in mod deliberat, destinele acelorasi personaje ? ca intr-o mare familie a New Yorkului de la mijlocul secolului XX ? angajate in relatii amoroase sau afaceri esuate, incercind sa faca fata sno­bis­mului suburbiilor de lux, crizei individualitatii intr-un spatiu dominat de rutina si conventionalism sau sentimentului dezrada­cinarii, resimtit, in mod deloc intimplator, in decorul oraselor cu cel mai pronuntat caracter turistic. Umorul pare sa fi ramas singurul aliat in obsesiva cautare a unei ordini firesti a vietii, in ciuda absurdului si saraciei vietii cotidiene.  

?Vocea lui John Cheever este aceea a unui realist magic, iar in povestiri si in romane precum  Bullet Park si Falconer este la fel de bogata si de distincta precum a oricarui scriitor din literatura americana postbelica.? (Philip Roth)  

?John Cheever se afla, in literatura americana, undeva intre Scott Fitzgerald si John Updike. El scrie in povestirile lui despre dragoste si nefericire, intr-o lume in care trecatoarele momente de frumusete sint inghitite de haosul istoriei.? (Malcolm Bradbury)  

?Povestirile lui Cheever sint indraznete si pline de intelesuri ascunse.? ( The Boston Globe )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Povestiri. Integrala prozei scurte
Cartea Povestiri. Integrala prozei scurte in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Povestiri. Integrala prozei scurte - John Cheever" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
In curte la Dionis - Eliade Mircea Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Eliade Mircea
0,00 lei
Povesti corecte politic de adormit copiii - Garner James FInn Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Garner James FInn
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri