Poveste despre doua orase

Poveste despre doua orase - Charles Dickens
Pret: 47,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPoveste despre doua orase
Comanda acum "Poveste despre doua orase - Charles Dickens" de pe libraria ishop la pretul de 47,50 lei
Descriere carte:
De copil, Dickens a stiut sa capteze atentia celor din jur. Primele imagini, pe care le avem despre el, il surprind pe un scaun sau pe o masa cantand melodii comice si smulgand necontenite aplauze de la unchii si matusile care asistau cu entuziasm la spectacolul micutului. Mai tarziu, dupa ce isi va publica romanele in foileton, Dickens va cuceri un public larg, din toate paturile sociale. Conform estimarilor vremii, unul din zece britanici adunau in jurul lor prieteni sau membri ai familiei carora le citeau pasaje din operele lui Dickens, cu voce tare. indreptandu-si atentia spre categoriile defavorizate ale societatii engleze si subliniind nedreptatile la care erau supusi oamenii obisnuiti, Dickens demasca neregulile din sistemul juridico-social al epocii victoriene.

Poveste despre doua orase este unul dintre romanele in care nedreptatea este adusa in prim-plan. Urmarind viata catorva protagonisti care trec prin evenimentele desfasurate inainte si dupa Revolutia Franceza, romanul sugereaza ca omenirea poate iesi din cercul vicios al crimelor si al razbunarii, numai daca va incerca sa ierte greselile celorlalti. Acest lucru devine evident in cazul doctorului Manette, inchis pe nedrept intre zidurile Bastiliei, doar pentru ca, printr-o scrisoare, a scos la iveala faptele crude si actele criminale ale fratilor Evrmonde; transportat in Anglia, impreuna cu alti prizonieri, eroul este nevoit sa se readapteze la lumea reala, insa niciodata nu va redeveni omul care fusese candva.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Poveste despre doua orase
Cartea Poveste despre doua orase in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Poveste despre doua orase - Charles Dickens" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Odiseea - Homer Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Homer
24,70 lei
Calatorii imaginare - Edgar Allan Poe Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Edgar Allan Poe
40,80 lei
Don Quijote (doua volume) - Cervantes Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Cervantes
56,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica