(Poemul din carton). Urme de distrugere pe Marte

(Poemul din carton). Urme de distrugere pe Marte - Bogdan Ghiu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.ro(Poemul din carton). Urme de distrugere pe Marte
Comanda acum "(Poemul din carton). Urme de distrugere pe Marte - Bogdan Ghiu" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
?Se poate spune ca Bogdan Ghiu realizeaza unul dintre dezideratele majore ale programului generatiei sale, al reinvestirii ontologice a poeziei. Ceva de caligrafie, de calcul si ingeniozitate manierista, produsul, artefactul unui mestesugar capabil sa savureze, cind cu delicii, cind cu o mare melancolie, acest regim claustral din perspectiva caruia, printre gratii de rinduri scrise, se vad tot rinduri scrise. Un sentiment prevalent al modestiei actului poetic: recunoastere a faptului ca literatura nu poate pretinde sa fie altceva decit este. Adica o lume sui-generis, lume scrisa, de hirtie, litere si cerneala, cu limitele si vulnerabilitatile ei, in stare doar sa aproximeze (sau, mai curind, sa simuleze)." (Ion Pop)

Carte-experiment, ?de-carte", simplu adapost provizoriu, precar, din carton pentru vagabondajul poeziei si al poetului, ?expozitie" in ?vrac" de poeme interceptate cu telefonul mobil, prin care poezia este privita (si propusa), in ciuda exilarii ei, ca suprema ?comunicare ascunsa", intima, a lumii, volumul continua, radicalizeaza si incearca sa depaseasca unul dintre cele mai coerente si mai ambitioase programe poetice ale liricii romanesti actuale. Dupa Pantaloni si camasa (2000), Poemul din carton reprezinta prima culegere de texte inedite ale autorului. Avangarda este aici. Mai precis, SUBGARDA.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre (Poemul din carton). Urme de distrugere pe Marte
Cartea (Poemul din carton). Urme de distrugere pe Marte in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "(Poemul din carton). Urme de distrugere pe Marte - Bogdan Ghiu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Tinutul Celalalt - Ruxandra Cesereanu , Marius Conkan Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Ruxandra Cesereanu , Marius Conkan
23,70 lei
Cantice marlanesti - Bican Florin Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Bican Florin
26,10 lei
Apocalipsa dupa Marta - Marta Petreu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Marta Petreu
37,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie