Plexus

Plexus - Henry Miller
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPlexus
  • Autor: Henry Miller
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria de Autor ?henry Miller?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1745-6
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 632
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Plexus - Henry Miller" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Plexus este al doilea roman din trilogia Rastignirea trandafirie , scrisa de Henry Miller pe parcursul a zece ani, interzisa in Statele Unite ale Americii si publicata la Paris intre 1949 si 1960.  

Romanul Plexus (1953) este cel de-al doilea volum al trilogiei Rastiginirea trandafirie si contine cea mai ampla descriere a valorilor, credintelor, opiniilor si deciziilor de viata ale scriitorului, in lupta sa pentru supravietuire in New Yorkul dinaintea izbucni­rii Primului Razboi Mondial. Mai mult decit un roman, Plexus este confesiunea unui personaj fascinant atit in momentul cruci­ficarii sale, cit si mai tirziu, cind controversata trilogie era deja scrisa sub forma unei avalanse de emotii, idei, viziuni si cosma­ruri despre om si locul sau precar in societatea secolului XX, in care arta pare sa fie singurul refugiu al sufletului. Curiozitatea nepotolita a lui Miller il face sa abordeze orice subiect si orice aspect al existentei, fara limite sau tabuuri; tot ce inseamna viata este admirat, criticat, ironizat, evaluat din toate unghiurile, uneori cu cruzime, alteori cu tandrete, insa intotdeauna cu umor.  

Atunci cind Miller se poate desfasura in voie, talentul sau de povestitor este inegalabil... (The New Yorker)  

Oamenii civilizati nu traiesc conform unor coduri morale sau unor principii de un soi sau altul. Vorbim despre ele, le evocam intruna, dar nimeni nu le ia in serios. Nimeni nu respecta aceste reguli, in vietile noastre nu e loc pentru ele. Tabuurile sint un fel de reziduu al mintilor bolnave, spectrul celor care nu au avut curajul sa traiasca din plin si care ne-au virit pe git aceste interdictii, deghizate in morala si religie. (Henry Miller)  

Cind vorbim despre oameni care au facut istoria vrem sa spunem ca, intr-o oarecare masura, au schimbat insusi cursul vietii. Dar barbatul din fotografie e dincolo de asemenea visuri puerile. El stie ca omul nu poate schimba nimic, nici macar pe sine insusi. (Henry Miller)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Plexus
Cartea Plexus in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Plexus - Henry Miller" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Papagalul chinezesc - Earl Derr Biggers Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Earl Derr Biggers
18,90 lei
Jack Judecatorul - Edgar Wallace Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Edgar Wallace
10,36 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala