Perla Chinei

Perla Chinei - Anchee Min
Pret: 31,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPerla Chinei
  • Autor: Anchee Min
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza XXI
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1816-3
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 328
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Perla Chinei - Anchee Min" de pe libraria ishop la pretul de 31,30 lei
Descriere carte:
Anchee Min este autoarea bestsellerurilor Imparateasa Orhidee si Ultima imparateasa .  

Conceput ca o biografie fictionala a renumitei scriitoare americane Pearl Buck, romanul Perla Chinei (2010) cucereste inca de la primele pagini prin ineditul perspectivei, lirismul imaginilor si intensitatea cu care descrie realitatile dure ale unei Chine in tranzitie. Bazindu-si intregul roman pe prietenia fictiva dintre Pearl Buck si Salcia Yee, Anchee Min relateaza evenimentele marcante din viata scriitoarei din perspectiva acesteia din urma. Ea zugraveste cu naturalete copilaria micutei Pearl in oraselul Chin-kiang, ca fiica a unor misionari prezbiterieni, perioada studiilor din Shanghai si Statele Unite, esecul casatoriei cu Lossing Buck si tragedia bolii incurabile a unicei sale fiice. Un loc special il au in roman refugiul in literatura, povestea de dragoste cu renumitul poet chinez Hsu Chih-mo si durerosul exil impus de autoritatile comuniste, ce o sileste sa ramina pina la moarte departe de China, locul care pentru ea inseamna acasa. Perla Chinei este o minunata apologie a prieteniei si a imensei iubiri a scriitoarei pentru aceasta tara exotica si pentru locuitorii ei, care se face simtita in toate cartile sale si care i-a adus un binemeritat Premiu Nobel.  

?Dupa propria marturisire, Anchee Min a fost obligata sa o ?demaste? pe Pearl S. Buck, in plina Revolutie Culturala, drept  ?imperialista? si ?plina de ura la adresa marii natiuni chineze?. Prozatoarei americane, prima femeie din SUA care a primit Premiul Nobel, i se refuza intrarea in China, iar romanele ei sint interzise in scoli. Abia in 1996, dupa ce reuseste sa ajunga in America si invata singura englezeste, Anchee Min citeste pentru prima data un roman al lui Pearl S. Buck. ?Am plins in hohote?, isi aminteste scriitoarea chineza, la rindul ei interzisa in tara de origine.? ( Los Angeles Times )

?Un roman al carui dramatism atinge pina si cel mai mic detaliu, si o viata a carei profunzime psihologica vine dintr-un destin extraordinar. Descrierea unei vieti cu totul deosebite a unui personaj-scriitor, nimeni altul decit Pearl S. Buck, devine o poveste de neuitat despre adevar, compasiune si cautarea dreptatii.? ( The Independent )

? Perla Chinei face din Anchee Min o scriitoare paradoxala: admirata pina la adoratie in China, dar niciodata citita, ea e, dimpotriva, foarte citita in America, unde insa nu va fi niciodata admirata.? ( New York Times )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Perla Chinei
Cartea Perla Chinei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Perla Chinei - Anchee Min" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Lapte si miere - Jean Mattern Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jean Mattern
16,10 lei
Templul Zorilor - Yukio Mishima Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Yukio Mishima
29,70 lei
Voci - Maraini Dacia Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Maraini Dacia
16,24 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala