Perforatorii

Perforatorii - Augustin Cupsa
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPerforatorii
Comanda acum "Perforatorii - Augustin Cupsa" de pe libraria ishop la pretul de 18,52 lei
Descriere carte:
Romanul a obtinut Premiul pentru Proza la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din Romania pe anul 2005 si este laureat la Concursul de debut al Editurii Cartea Romaneasca pe anul 2005.

?Augustin Cupsa este unul dintre cei mai promitatori prozatori contemporani. Perforatorii sint un amestec de realism si de absurditati avangardiste, de seriozitate si de ludic. Prozatorul scrie cu precizie chirurgicala, dar si cu umor. Pagina foieste de amanunte concrete, pitoresti sau picante. Sarcasmul isi moaie taria in calimara ironiei. O proza plina de culoare, deloc tandra, cu un cer al gurii negru, citeodata, ca smoala." (Nicolae Manolescu)

?O viziune sumbru-sarcastica asupra lumii contemporane, ce mi-l evoca pe Celine, o constructie a personajelor de tip aproape urmuzian, fraze taiate in propozitii cu un bisturiu epic de mare precizie si, cu toate acestea (sau, mai precis, peste toate acestea), o indicibila melancolie auctoriala - iata, foarte succint caracterizat, universul prozei tinarului Augustin Cupsa, caruia, daca va continua pe acest drum, ii prevad un mare viitor." (Ioan Grosan)

?Din familia copiilor fierti in mamaliga, povestitorul fara identitate al lui Augustin Cupsa practica o poezie neagra a lipsei de consistenta, a eliptismului asumat si inteligent, a ?simburelui de bezna? fatal. El stie, cu o luciditate neagra (ca Johnny Carter a lui Cortazar) ca totul in jur e piftie si ca daca te concentrezi putin nu poti sa nu descoperi gaurile pe care le-au dat ceilalti (prietenii, parintii, Autoritatea) in ceea ce ar fi trebuit sa se numeasca viata ta. Perforatorii e o distopie a sensului, a sigurantei de sine si a scrisului." (Simona Sora)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Perforatorii
Cartea Perforatorii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Perforatorii - Augustin Cupsa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Martorul - Valer Chiorean Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Valer Chiorean
15,53 lei
Noaptea de Sanziene - Mircea Eliade Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mircea Eliade
42,75 lei
Muntele si valea - Bogdan Petriceicu Hasdeu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Bogdan Petriceicu Hasdeu
3,33 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana