Pagini din Kirchhorst ? Coliba din vie (Anii de ocupatie)

Pagini din Kirchhorst ? Coliba din vie (Anii de ocupatie) - Ernst Junger
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roPagini din Kirchhorst ? Coliba din vie (Anii de ocupatie)
Comanda acum "Pagini din Kirchhorst ? Coliba din vie (Anii de ocupatie) - Ernst Junger" de pe libraria ishop la pretul de 27,45 lei
Descriere carte:
Traducere, prefata, note si indice de Viorica Niscov Volumul cuprinde ultimele jurnale din seria „Radiatiilor”, consacrata de Ernst Junger celui de al doilea razboi mondial. Avem a face cu un document de anvergura al unei istorii „incarcate” si totodata cu o constructie literara eminenta a unuia din cei mai straluciti scriitori germani ai secolului XX. Dincolo de intilnirea cu un univers caleidoscopic, de o extrema bogatie, dincolo de frumusetea unor pagini inchinate lumilor animale si vegetale surprinse in esentele lor neperisabile, ca si dincolo de osatura spiritualist teologica ce sustine masa reflectiilor si a evenimentelor narate, ceea ce contribuie in mod special la interesul pentru aceste insemnari este ca ne pun fata in fata cu aspecte dramatice din istoria germana, trecute indeobste si deloc inocent sub tacere. E vorba anume de suferintele teribile prin care a trecut populatia civila, in ultimele luni ale razboiului si sub ocupatia fortelor aliate, mai ales in regiunile din rasarit, unde violenta institutionalizata de Armata Rosie a atins cote comparabile cu ororile naziste. Infatisate cu discretie, ele prilejuiesc comentarii pe seama ideii de culpa, de loaialitate, de libertate, de suferinta, de viata si de moarte. Jurnalele depun astfel marturia unei constiinte morale intransigente care nu se sfieste sa numeasca ambele capete ale ororii acelei perioade.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Pagini din Kirchhorst ? Coliba din vie (Anii de ocupatie)
Cartea Pagini din Kirchhorst ? Coliba din vie (Anii de ocupatie) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Pagini din Kirchhorst ? Coliba din vie (Anii de ocupatie) - Ernst Junger" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dragostea Nu Moare - Maitreyi Devi Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Maitreyi Devi
19,00 lei
Pe muchie de cutit - W. Somerset Maugham Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
W. Somerset Maugham
33,20 lei
Pamantul fagaduintei - Erich Maria Remarque Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Erich Maria Remarque
22,78 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala