Orizonturi duble. Atitudini literare IV

Orizonturi duble. Atitudini literare IV - Cassian Spiridon Maria
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOrizonturi duble. Atitudini literare IV
Comanda acum "Orizonturi duble. Atitudini literare IV - Cassian Spiridon Maria" de pe libraria ishop la pretul de 24,65 lei
Descriere carte:
Orizonturi duble este al patrulea volum din seria de eseuri critice Atitudini literare . Cassian Maria Spiridon se implica in viata politica si culturala a unei Romanii ce pare, uneori, ca si-a uitat trecutul cel mai apropiat. De aici, necesitatea de a-i reaminti atit abominabilele inchisori comuniste, dar si inepuizabilele valente ale matricei stilistice in care vietuieste.

?Cassian Maria Spiridon este unul dintre poetii nostri actuali care se arata interesat de comentarea literaturii. Fenomen tot mai frecvent si cit se poate de legitim, acesta trezeste inca suspiciuni, chiar daca nedate in vileag, izvorite din comoditatea clasificarii (si a ?incuierii?!) scolastice a genurilor pe care le-ar putea aborda unul si acelasi condei, ca si cum poetul-critic sau criticul-poet sau, pur si simplu, si poetul, si criticul, cind sint intruniti intr-o singura persoana (fara un accent al ?intiietatii?), n-ar dispune de sanse de afirmare teoretic egale cu cele ale practicantului unei formule unice. Domnia sa se straduieste a porni de la concepte precise, apelind nu o data la definitiile lor." (Gheorghe Grigurcu)

Cuprins: Tragedia Pitesti ? Un congres al scriitorilor ? Reveria - ca lumina a constiintei ? Nicolae Breban si sensul vietii ? Hrana sufletului ? De o suta de ori Convorbiri literare ? Istoria unei reviste ? Izvorul liricii ? Intoarcerea la Maiorescu ? Spiritul poeziei ? Crezul artistic rebrenian ? Lumea satului in discursurile academice ? Materia cea nevazuta ? Orizonturi duble ? Una cu viata omului ? Nu credeam sa-nvat ? Victime si eroi ? Clipa zboara

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Orizonturi duble. Atitudini literare IV
Cartea Orizonturi duble. Atitudini literare IV in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Orizonturi duble. Atitudini literare IV - Cassian Spiridon Maria" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Labirintul exilului - Aura Christi Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Aura Christi
22,80 lei
Aparitia scriitorului in cultura romana - Leon Volovici Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Leon Volovici
13,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara