Originile romantismului romanesc

Originile romantismului romanesc - Paul Cornea
Pret: 47,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOriginile romantismului romanesc
Comanda acum "Originile romantismului romanesc - Paul Cornea" de pe libraria ishop la pretul de 47,45 lei
Descriere carte:
Una dintre cartile fundamentale despre romantismul romanesc!

Republicarea Originilor romantismului romanesc , dupa trei decenii si jumatate de la prima editie, reprezinta cu certitudine un eveniment. Un foarte bun prilej pentru o discutie despre ceea ce inseamna cercetarea istorico-literara solida, neperisabila, novatoare. Cartea profesorului Paul Cornea nu este doar una de istorie literara ci si unul dintre cele mai documentate studii de cultura si civilizatie romaneasca. Ea epuizeaza magistral o tema de acuta actualitate: aceea a surselor din care ia nastere ?spiritul public" romanesc. In cazul de fata, in epoca de interferenta a clasicismului crepuscular cu sensibilitatea romantica inca nemanifestata plenar. Aceasta lucrare de mare anvergura are in centru, o spune explicit Paul Cornea, ?nu romantismul ci spiritul romanesc", urmarind ?dialogul continuu dintre istorie si cultura".

?Cine spune ca ne lipsesc sintezele solide, pe care sa le poti cerceta cu profit, cita fara grija si pe care sa construiesti cu incredere, uita de cartea profesorului Paul Cornea, Originile romantismului romanesc , o bijuterie aparuta in 1972 si ramasa definitiva de atunci pina azi. Dedicata studierii spiritului public, miscarii ideilor si literaturii romane intre 1780 si 1840, cartea intregeste cum nu se poate mai rotund cercetarile lui Pompiliu Eliade de la sfirsitul secolului al XIX-lea, care, primele, au pus problema spiritului public. Originile romantismului romanesc este, in fond, o splendida sinteza de istoria ideilor, in care gasesti tot ce iti trebuie ca sa intelegi radacinile modernitatii noastre." (Horia-Roman Patapievici)

?Recitita azi, cartea profesorului Paul Cornea apare inca mai importanta si mai novatoare decit acum 35 de ani: cu o informatie exhaustiva, regindind notiuni si valori mostenite din generatie in generatie, privind textele din perspectiva marilor schimbari pe care le aduce secolul respectiv, ea investigheaza nu numai literatura, ci si alte domenii esentiale - miscarea ideilor, a mentalitatilor, manifestarile spiritului public -, pentru a intelege cum s-au creat si stabilizat coordonatele unei modernitati in prelungirea careia traim si astazi: epoca romantica." (Mircea Anghelescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Originile romantismului romanesc
Cartea Originile romantismului romanesc in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Originile romantismului romanesc - Paul Cornea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
La confluenta a doua culturi Lupasco astazi. - Basarab Nicolescu (editor) Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Basarab Nicolescu (editor)
22,80 lei
Poetica Postmodernismului - Petrescu Liviu Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Petrescu Liviu
7,63 lei
Introducere In Teoria Literaturii - Gabriela Duda Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Gabriela Duda
22,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara