Organizarea si functionarea societatilor comerciale

Organizarea si functionarea societatilor comerciale - Dominte Nicoleta Rodica
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOrganizarea si functionarea societatilor comerciale
Comanda acum "Organizarea si functionarea societatilor comerciale - Dominte Nicoleta Rodica" de pe libraria ishop la pretul de 37,91 lei
Descriere carte:
Societatile comerciale reprezinta nucleul principal al unei economii de piata performante. Legea nr. 31 din 1990 privind societatile comerciale a suferit numeroase modificari in vederea crearii unui cadru juridic modern european.Lucrarea este structurata in sase capitole, care abordeaza problematica organizarii si functionarii societatilor comerciale prin analiza adunarilor generale si a titlurilor de valoare ale societatilor comerciale, a regimului juridic al administratorilor, cenzorilor si auditorilor financiari, a retragerii si excluderii asociatilor. 
Studiul organismelor societare se remarca prin analiza opiniilor doctrinarilor romani si straini, a dispozitiilor legislative nationale romane, franceze, italiene, engleze, germane, precum si a prevederilor comunitare imbinand printr-o abordare stiintifica aspectele teoretice cu cele practice, in sustinerea argumentelor juridice, intr-o prezentare ampla. Prin abordarea jurisprudentei si doctrinei romane si straine s-a realizat o analiza complexa a aspectelor juridice privind organizarea si functionarea societatilor comerciale.
 Noutatea studiului rezida in prezentarea exhaustiva a problematicii, in analiza comparativa a unor idei noi, dar si in abordarea din perspectiva distincta si inedita a unor subiecte abordate.
Lucrarea de factura monografica reprezinta un instrument de studiu, atat pentru teoreticieni, cat si pentru practicieni, in aprofundarea si cercetarea problematicii organizarii si functionarii societatilor comerciale. Actualitatea lucrarii se contureaza, in contextul liberei circulatii a persoanelor juridice, printr-o abordare a organismelor societare din perspectiva dreptului comparat, dar si prin analiza dispozitiilor Regulamentului nr. 2157/2001 privind Statutul Societatii Europene.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Organizarea si functionarea societatilor comerciale
Cartea Organizarea si functionarea societatilor comerciale in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Organizarea si functionarea societatilor comerciale - Dominte Nicoleta Rodica" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Grupurile de societati - Manole Ciprian Popa Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept comercial
Manole Ciprian Popa
52,15 lei
Contractul de asociere in participatiune - Dumitru A. P. Florescu, Roxana Popa, Theodor Mrejeru Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept comercial
Dumitru A. P. Florescu, Roxana Popa, ...
25,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept comercialCarti recomandate din categoria Drept comercial