Ora Romaniei. Franturi

Ora Romaniei. Franturi - Dan C. Stanescu
Pret: 20,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOra Romaniei. Franturi
Comanda acum "Ora Romaniei. Franturi - Dan C. Stanescu" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
Cartea profesorului medic Dan C. Stanescu - subintitulata Franturi - este un amalgam de amintiri, impresii, evocari, polemici, comparatii, disocieri subtile, note de reportaj exacte, nostalgii dulci si autoironii acide, puse pe hartie de-a lungul multor ani, cu o vocatie de neastamparat moralist si cu un talent de observator livresc de finete.
Ora Romaniei este marturia unui om prins intre chingile istoriei si geografiei. O carte marcata de sensibilitatea unui moralist innascut si cultivat, a unui medic care, ca atatia altii, a venit in proza cu instrumentarul diagnosticului.
Romulus Rusan

Vorbesc la telefon cu fiu-meu, care-i la Londra. Ii cer sa ma sune mai tarziu. Gandindu-ma la diferenta de o ora dintre Londra si Bruxelles, precizez: ?Nu mai tarziu de zece seara, ora Romaniei.?
- Ora Romaniei? ma intreaba fiu-meu mirat. De ce ora Romaniei?
Ezit inainte de a-i raspunde.
Dupa treizeci si noua de ani, ma intreb si eu, de ce ora Romaniei?
Dan C. Stanescu

Exmatriculat in 1958, dupa miscarile studentesti, scapat de inchisoare, dar trecut prin munci inferioare, ca ?sora medicala? sau laborant, viitorul cercetator isi incheie totusi studiile universitare, insa nu mai poate ramane sub amenintarea dosarului nesanatos si fuge in Occident, dupa peripetii si riscuri pe care le parcurge si descrie cu suspans.

Pentru partea a doua a cartii, autorul alege urmatorul motto: Nu este necesar sa speri ca sa incepi ceva, nici sa reusesti ca sa starui.

Incepe intr-adevar - la jumatatea vietii - exilul, cu toate umilintele si iluziile lui: audiente, consulate, burse, comisii, discriminari, suspiciuni, gandul plin de remuscari pentru cei ramasi in tara. Nu numai viata i-a fost taiata in doua, dar si familia, cercul de prieteni si colegi, biblioteca. Proiectia patriei care l-a surghiunit apare totusi tandra, invaluita intr-o solidaritate tot mai compasionala, pe masura ce vestile sosite sunt mai descurajatoare. Fiecare vorba romaneasca auzita in numeroasele calatorii face auzul sa vibreze, sufletul sa tresalte.

Romulus Rusan


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ora Romaniei. Franturi
Cartea Ora Romaniei. Franturi in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ora Romaniei. Franturi - Dan C. Stanescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Somalia, Mon Amour - Bogdan Hrib Sofia Matei Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Bogdan Hrib Sofia Matei
33,25 lei
Pagini alese - Mihai Eminescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mihai Eminescu
3,80 lei
Integrarea europeana - Bedros Horasangian Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Bedros Horasangian
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana