Opere IV. Cum e. Mercier si Camier

Opere IV. Cum e. Mercier si Camier - Samuel Beckett
Pret: 33,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpere IV. Cum e. Mercier si Camier
  • Autor: Samuel Beckett
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria de Autor ?Samuel Beckett?
  • Categoria: Literatura clasica
  • ISBN: 978-973-46-2393-8
  • An aparitie: 2012
  • Numar de pagini: 280
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Opere IV. Cum e. Mercier si Camier - Samuel Beckett" de pe libraria ishop la pretul de 33,20 lei
Descriere carte:
Samuel Beckett este laureatul Premiului Nobel pentru Literatura pe anul 1969, unul dintre cei mai profunzi si originali scriitori ai secolului XX   Cel de-al patrulea volum din Seria de autor "Samuel Beckett" reuneste romanele Cum e (1961) si Mercier si Camier (1970), consi­derate doua dintre cele mai subtile experimente stilistice beckettiene. Avind in centru cupluri de personaje complementare care le prefigureaza pe acelea din piesele sale de teatru si folosind procedee specifice dramaturgiei, fiecare dintre cele doua romane exploreaza o dimensiune distincta a voiajului: timpul sau spatiul. Daca in Cum e naratorul, care se tiraste prin noroi spre dublul sau exis­tential, acorda o importanta esentiala timpului, trezindu-ne con­stiinta nemarginirii, eternitatii si inexorabilitatii sale, in Mercier si Camier cele doua personaje cutreiera un loc fara identitate, un spatiu labirintic, pluvios si inselator, in cautarea unui "altundeva? care se destrama de indata ce este atins. Proza fragmentata si limbajul minimalist al celor doua romane anunta deja marile ca­podopere teatrale beckettiene.  

"Confuzia nu este inventia mea. Nu putem asculta mai mult de cinci minute o conversatie fara sa devenim constienti de confuzie. Exista peste tot in jurul nostru si singura noastra sansa acum este s-o acceptam. Singura sansa la reinnoire este sa des-chidem ochii si sa vedem haosul. Nu e un haos pe care sa-l poti intelege." (Samuel Beckett)  

"Beckett a devenit, de fapt, mut, adincit in meditatie, progresind de la frazele englezesti, splendid construite, la cele frantuzesti tot mai succinte, pina la proza lipsita de sintaxa si punctuatie din Cum e si, in ultima instanta, la eliminarea cuvintelor, la pantomime. S-ar putea extrapola un parcurs teoretic al lui Beckett: limbajul, la urma urmei, este tacere la fel de mult ca si sunet, iar pantomima nu-i nimic altceva decit comunicare? doar ca prin limbajul actiunii. Dar limbajul actiunii isi trage expresivitatea din repaus ca si din miscare. Pentru Beckett, sa inceteze cu totul sa creeze ar fi ceva cit se poate de plin de sens: incununarea operei sale, ultimul sau cuvint." (John Barth)  

"Desi impregnat de futilitatea si perspectiva sumbra tipic beckettiene, Mercier si Camier are intr-adevar un aer de sarba-toare; un sentiment de cosmar tocmai risipit pluteste deasupra orasului, iar eroii sai, in ratacirea lor fara tinta, par sa exploreze sovaitor o noua libertate, asa cum autorul exploreaza un nou limbaj." (John Updike)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opere IV. Cum e. Mercier si Camier
Cartea Opere IV. Cum e. Mercier si Camier in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opere IV. Cum e. Mercier si Camier - Samuel Beckett" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
O lume disparuta - Arthur Conan Doyle Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Arthur Conan Doyle
15,20 lei
Mefisto  - Klaus Mann Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Klaus Mann
23,75 lei
Coliba unchiului Tom - H. Beecher - Stowe Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
H. Beecher - Stowe
29,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica