Opere II. Gara de Est. Intilnirea

Opere II. Gara de Est. Intilnirea - Gabriela Adamesteanu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOpere II. Gara de Est. Intilnirea
Comanda acum "Opere II. Gara de Est. Intilnirea - Gabriela Adamesteanu" de pe libraria ishop la pretul de 55,05 lei
Descriere carte:
"Facind parte din aceeasi familie literara cu Cehov si Flaubert , prin interesul narativ manifestat fata de ?nimicurile? care alcatuiesc substanta insasi a vietii de zi cu zi, Gabriela Adamesteanu pare mai aproape de Gogol prin predispozitia de a investi banalitatea de fiecare zi cu atributele unor forte malefice, capabile sa distruga, incet, dar sigur, individualitatea fiintei umane. Dincolo de suprafata benigna lipseste insa surisul malitios-sarcastic, atit de specific gogolian, inlocuit aici cu neutralitatea empatica a unei constiinte mereu la pinda, ce inregistreaza cu mare acuitate, fara sa emita insa judecati de valoare explicite. Ii revine cititorului menirea de a restabili cronologia faptelor si de a descoperi ?desenul din covor?. Gabriela Adamesteanu construieste astfel un roman-latent - formula narativa hibrida, utilizata, printre altii, si de Milan Kundera in Ridicole iubiri... ? ( Carmen Musat )
?Gabriela Adamesteanu indeamna la o lectura mai profunda a comportamentelor umane de aparenta inofensiva, de suprafata benigna, si in aceasta mi se pare ca sta valoarea de subtilitate si de patrundere iesita din comun a prozei sale. Calitatea acestei literaturi sta in chiar rezerva si modestia ei, plina de ambitii; si mai orgolioasa, mai substantial orgolioasa decit a celor stapiniti doar de vanitatea literara a intiietatii. Gabriela Adamesteanu retine prin atentia privirii, prin seriozitate profesionala, nu o seriozitate mohorita, lipsita de har, ci una care tine strins de firea scriitorului adevarat, capabil sa puna mai presus de orice obsesia unei pagini bune, dense, definitiv asternute daca este cu putinta; si iata ca este.? ( Lucian Raicu )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Opere II. Gara de Est. Intilnirea
Cartea Opere II. Gara de Est. Intilnirea in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Opere II. Gara de Est. Intilnirea - Gabriela Adamesteanu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Aparitia, Disparitia si Eternitatea Eonei - Antonesei Liviu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Antonesei Liviu
15,00 lei
Fragmente de noapte - Razvan Voncu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Razvan Voncu
25,89 lei
Petrecere cu mama - Veronica A. Cara Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Veronica A. Cara
21,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana