Omul grec

Omul grec - Jean-Pierre Vernant
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOmul grec
Comanda acum "Omul grec - Jean-Pierre Vernant" de pe libraria ishop la pretul de 15,68 lei
Descriere carte:
O serie de specialisti renumiti analizeaza ?viata privata? a omului grec cu cele mai moderne instrumente ale istoriografiei, schitind un tablou original al lumii elenistice, care nu mai este privita ca un model de perfectiune inimitabil, ci ca o structura complexa, confruntata cu probleme si temeri foarte asemanatoare cu cele ale societatii actuale. Abordind pe rind sfera economica, viata sociala, religia si razboiul, autorii eseurilor demonstreaza ca nu exista un model unic de ?om grec?. Nu mai avem de-a face cu eroul razboinic cintat de Homer, nici cu ?animalul politic? al lui Aristotel. Prin urmare, vom vedea un grec cetatean, preot, militar, spectator sau ascultator, participant la diferitele forme caracteristice societatii, un grec care, din copilarie pina la virsta adulta, urmeaza o serie obligatorie de probe si etape pentru a deveni om in sensul deplin al cuvintului, in conformitate cu idealul grec al realizarii omului.

Cuprins: Omul si economia ? Omul si razboiul ? Cetateanul ? Auditorul si spectatorul ? Omul si formele socialitatii ? Omul si zeii

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Omul grec
Cartea Omul grec in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Omul grec - Jean-Pierre Vernant" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Istoria filosofiei  - Christian Ruby Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Christian Ruby
10,26 lei
Introducere in filosofia contemporana - Andrei Marga Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Andrei Marga
26,12 lei
Scrieri metafizice - George Berkely Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
George Berkely
18,05 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie