Omul de nicaieri

Omul de nicaieri - Aleksandar Hemon
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOmul de nicaieri
Comanda acum "Omul de nicaieri - Aleksandar Hemon" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Jozef Pronek, protagonistul fanteziilor din romanul Omul de nicaieri, rataceste prin Chicagoul anilor ?90. Este un tinar bosniac care visa in liceu sa atinga celebritatea cu trupa sa cintind cintece de Beatles, un specimen anacronic picat in toiul miscarilor contraculturale ale vremii, un personaj cu o identitate dubioasa si un trecut ce ramine partial invaluit in mister. Viata lui Pronek pare sa se reconfigureze in fiecare nou capitol, din diversele perspective ce reconstruiesc personajul si in contextele bizare in care se trezeste blocat: in Kiev, in timpul unei lovituri de stat de dupa prabusirea Uniunii Sovietice, dind mina cu presedintele George Bush, cu care are un schimb ridicol de replici; sau militind timorat pentru Greenpeace; sau facind pe detectivul particular. Cert este ca reuseste mereu sa stirneasca interesul celor din jur, care ii atribuie automat amprenta alienanta si exotica a refugiatului dintr-o tara devastata de razboi. Privita prin ochii acestui emigrant mereu stingher si nedumerit de reactiile celor din jur, lumea se invaluie intr-un aer de stranietate ce lumineaza fiecare detaliu marunt din noi unghiuri.  

?Un virtuoz al limbajului, stilisticii si observatiei sociale, Aleksandar Hemon  a scris un roman de un umor caustic si cauterizant. Adolescentul balcanic angoasat si chinuit de hormoni pe care l-a creat este profund uman, total irezistibil si adesea haios, in acelasi timp produsul unei culturi aparte si om universal.? ( San Francisco Chronicle )

?Unul dintre cei mai interesanti antieroi de la Augie  March incoace. Hemon nu este capabil sa scrie nici macar o propozitie plicticoasa si, ca urmare, literatura are numai de cistigat.? ( The New York Times Book Review )


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Omul de nicaieri
Cartea Omul de nicaieri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Omul de nicaieri - Aleksandar Hemon" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mao II - Don Delillo Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Don Delillo
21,84 lei
Dragostea nu-i de mine - Federica Bosco Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Federica Bosco
23,66 lei
Departe, in zarea albastra - Carme Riera Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Carme Riera
4,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala