Obsesia lui Anil

Obsesia lui Anil - Michael Ondaatje
Pret: 15,68 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roObsesia lui Anil
Comanda acum "Obsesia lui Anil - Michael Ondaatje" de pe libraria ishop la pretul de 15,68 lei
Descriere carte:
De o factura oarecum diferita de ?Pacientul englez?, romanul care i-a adus notorietatea, ?Obsesia lui Anil? este in egala masura cartea pe care Michael Ondaatje o datora tarii sale natale, Sri Lanka, si o posibila cheie de lectura pentru intreaga lui opera. Romanul este o incursiune in labirintul conflictelor interne care au sfisiat Sri Lanka la sfirsitul anilor ?80 si inceputul anilor ?90, conflicte implicind trei grupuri principale: guvernul, insurgentii antiguvernamentali din sud si gherilele separatiste din nord.

Privite de un ochi avizat si relatate de un autor cu un acut simt al nuantelor, evenimentele ce au constituit la un moment dat subiecte fierbinti in mass-media devin in sfirsit inteligibile unui public cu simturile tocite de abordarea seaca a buletinelor de stiri. Anil Tissera, o tinara de origine sri-lankeza, aclimatizata insa in lumea occidentala, revine in tara natala ca medic legist trimis de Centrul pentru Drepturile Omului de la Geneva. Misiunea sa este de a investiga crimele in masa comise de trupele guvernamentale. Partenerul sau din partea autoritatilor locale este profesorul de arheologie Sarath Diyasena. Personaj ambiguu, cu reale calitati umane, dar si cu obscure relatii in rindul oficialitatilor, Diyasena o reintroduce pe Anil (prenume masculin, insusit de purtatoarea sa ca semn al afirmarii propriei vointe) in universul de care aceasta s-a instrainat voluntar prin evadarea in lumea si civilizatia occidentala. Sacrificiul surprinzator al profesorului pentru a o salva din miinile autoritatilor, pe care Anil ajunge sa le acuze de atrocitati, devine o obsesie ce va fi dusa de tinara inapoi in lumea adoptiva. O obsesie care este in acelasi timp cea a propriei identitati.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Obsesia lui Anil
Cartea Obsesia lui Anil in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Obsesia lui Anil - Michael Ondaatje" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Viata. Citate - Coelho Paulo Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Coelho Paulo
26,10 lei
Gog - Giovanni Papini Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Giovanni Papini
23,70 lei
Oamenii lui Animal - Indra Sinha Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Indra Sinha
40,84 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala