Obiectul material al infractiunii

Obiectul material al infractiunii - Nelu Dorinel Popa
Pret: 20,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roObiectul material al infractiunii
Comanda acum "Obiectul material al infractiunii - Nelu Dorinel Popa" de pe libraria ishop la pretul de 20,00 lei
Descriere carte:
Lucrarea reprezinta teza de doctorat a domnului dr. Popa Nelu Dorinel, elaborata sub coordonarea prof. univ. dr. George Antoniu, la Institutul de Cercetari Juridice "Andrei Radulescu" al Academiei Romane.

Tema tratata in lucrare, desi este abordata in cursurile si manualele universitare, nu a constituit pana acum obiectul unei cercetari monografice spre a se sublinia continutul si implicatiile sale in cadrul teoriei infractiunii.

Autorul, pe baza unei documentari temeinice si a unor reflectii profunde asupra temei, si-a luat aceasta sarcina de a clarifica rolul si functiile obiectului material, ca si insemnatatea acestei problematici pentru stiinta dreptului penal.

In baza considerentelor inserate in cuprinsul lucrarii, autorul opteaza pentru o reconstructie sistemica a acestui element al infractiunii, care nu poate fi pusa la indoiala nici macar de cine sustine necesitatea unui drept penal orientat subiectiv. Aceasta reconstructie trebuie sa vizeze o abordare in primul rand reala, mai presus decat o creatie doctrinara sau o fictiune juridica. In acest sens, se considera ca pentru satisfacerea cerintelor in materie penala si a necesitatilor din realitatea obiectiva, cel mai adecvat concept in locul celui de obiect material al infractiunii este cel de obiect al actiunii/inactiunii, dupa cum infractiunea este comisiva sau omisiva.

Privita in ansamblul ei, lucrarea, prima monografie de acest fel in literatura noastra penala, ni se infatiseaza ca o opera valoroasa nu numai prin actualitatea temei tratate, dar si prin modul de sistematizare a materiei, prin documentarea temeinica care sta la baza ei si prin reflectiile profunde ale autorului asupra institutiei analizate.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Obiectul material al infractiunii
Cartea Obiectul material al infractiunii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Obiectul material al infractiunii - Nelu Dorinel Popa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Minorul si Legea Penala - Brezeanu Ortansa Urmatoarea carte recomandata din categoria Penal
Brezeanu Ortansa
10,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PenalCarti recomandate din categoria Penal