Oamenii lui Platon. O prosopografie a lui Platon si a altor Socratici

Oamenii lui Platon. O prosopografie a lui Platon si a altor Socratici - Debra Nails
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOamenii lui Platon. O prosopografie a lui Platon si a altor Socratici
  • Autor: Debra Nails
  • Editura: Humanitas
  • Colectia:
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-50-1609-8
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 494
  • Format carte: 15 x 22,5 cm
Comanda acum "Oamenii lui Platon. O prosopografie a lui Platon si a altor Socratici - Debra Nails" de pe libraria ishop la pretul de 44,10 lei
Descriere carte:
De o remarcabila eruditie, acest dictionar al personajelor ce apar in dialogurile lui Platon este un instrument indispensabil pentru intelegerea lui Platon si a epocii lui.Pe cat de mare a fost efortul omului de filosofie Debra Nails de a ... construi aceasta carte fundamentala, pe atat de mult va fi inlesnit accesul nostru la universul platonician.

Prosopografia - in traducere literala "inregistrarea scrisa a persoanelor", de la prosopon, "individ", "persoana", si graphein, "a scrie" - este o disciplina istorica dezvoltata in a doua jumatate a sec. XIX, in epoca de glorie a studiilor clasice. O lucrare de prosopografie inregistreaza toate informatiile referitoare la personaje istorice, la originea, filiatia si cariera fiecaruia dintre ele, asemenea unui Who's who al uneia sau alteia dintre epocile istorice. Astfel de studii sistematice nu sunt insa posibile decat pentru perioade relativ limitate si mai ales in legatura cu putinele cetati despre care vorbesc izvoare mai putin lacunare decat altele, in speta pentru Atena incepand de la sfarsitul perioadei arhaice. Volumul de fata este o prosopografie platoniciana. De o remarcabila eruditie, acest dictionar al personajelor ce apar in dialogurile lui Platon este un instrument indispensabil pentru intelegerea lui Platon si a epocii lui.

"Platon nu a inventat atenieni cu tot cu numele, familiile si rudele lor; el a scris despre oameni reali - unii inca traiau si erau activi in Atena -, oameni cu reputatii, familii, vecini si afilieri politice, oameni care apar si in alte marturii istorice: ridiculizati in comedii, chemati ca martori, alesi in functii, vanduti, casatorindu-se, cumparand proprietati, calatorind, murind. Societatea din vremea lui Socrate nu era facuta doar din institutii si ideologii, ci era compusa din oameni reali, indivizi prinsi in ochiurile unei retele de relatii familiale, sociale si politice, fara de care intelegerea dialogurilor lui Platon ar fi denaturata."
Debra Nails

Grafica: Ioana Dragomirescu Mardare
Editor: Paul Balogh


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Oamenii lui Platon. O prosopografie a lui Platon si a altor Socratici
Cartea Oamenii lui Platon. O prosopografie a lui Platon si a altor Socratici in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Oamenii lui Platon. O prosopografie a lui Platon si a altor Socratici - Debra Nails" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Despre vietile si doctrinele filosofilor - Diogenes Laertios Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Diogenes Laertios
18,81 lei
Sub semnul intrebarii - Eugene Ionesco Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Eugene Ionesco
20,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie