Oamenii lui Hitler

Oamenii lui Hitler - Ferran Gallego
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOamenii lui Hitler
  • Autor: Ferran Gallego
  • Editura: All
  • Colectia:
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-571-818-3
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 424
  • Format carte:
Comanda acum "Oamenii lui Hitler - Ferran Gallego" de pe libraria ishop la pretul de 37,91 lei
Descriere carte:

Un sistem politic, economic, social, militar si cultural atat de complex ca nazismul poate functiona numai datorita participarii totale a multor persoane. Himmler, Gring, Rosenberg, Goebbels, Drexler, Strasser, Rhm, Speer, intre alti lideri marcanti ai national-socialismului, au fost cativa dintre responsabilii punerii in miscare a barbariei naziste. Fara ei, Hitler, Fhrer-ul, nu ar mai fi putut sa semene teroarea in propria tara si in Europa. In fruntea diferitelor organizatii si institutii care au aparut in Germania intre 1919 si sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial s-au situat unele dintre personajele analizate in cartea de fata. Oameni a caror feroce identificare cu regimul o descrie cu precizie si forta narativa autorul.
Asa cum explica profesorul Ferran Gallego in sclipitoarea concluzie a lucrarii menita sa devina o lucrare clasica in uriasa bibliografie a temei national-socialismul a fost un proiect ancorat in modernitate si a beneficiat de atitudinile culturale specifice acesteia.

„A fost rezultatul conditiilor sociale in care a debutat secolulul XX, nu o manifestare nihilista care se putea produce in orice moment, determinata doar de nasterea in aceeasi perioada de timp a unei elite de nebuni.”

Ferran Gallego (n. 1953, Barcelona) este doctor in istorie contemporana si preda istoria Americii Latine si istoria fascismului la Universidad Antnoma de Barcelona. A publicat: Los origines del reformismo militar en Amrica Latina (1991), De Mnich a Auschwitz (2002), Neofascistes. Democracia y extrema derecha en Francia e Italia (2004), precum si numeroase articole si studii despre populismul latino-american si nazismul german.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Oamenii lui Hitler
Cartea Oamenii lui Hitler in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Oamenii lui Hitler - Ferran Gallego" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
SSI - SOE Jurnal politic - Mihai Retegan Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Mihai Retegan
42,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie