OPERE VOL. I: SONETE, FURTUNA

OPERE VOL. I: SONETE, FURTUNA - SHAKESPEARE, William
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roOPERE VOL. I: SONETE, FURTUNA
Comanda acum "OPERE VOL. I: SONETE, FURTUNA - SHAKESPEARE, William" de pe libraria ishop la pretul de 27,55 lei
Descriere carte:
Volumul de fata inaugureaza o noua serie a Operelor lui William Shakespeare, cu traduceri noi, intr-o limba romana moderna, accesibila cititorilor si spectatorilor de azi. Noile traduceri propun unele distantari interpretative fata de solutiile precursorilor (dictate de evolutia criticii interpretative anglo-saxone si de perfectionarea instrumentelor lor de lucru), dar si conservarea formelor specifice teatrului elisabetan (versul alb, pantametrul iambic si cupletul rimat alternate cu proza) si a functiei comunicative a dialogului in teatru, intr-o ?ncercare de unificare a notiunilor, aparent ireconciliabile, de ?traducere filologica? si ?traducere pentru scena?. Este o serie de autor suta la suta necenzurata din punct de vedere politic, social si religios, si nebowdlerizata (adica necenzurata in latura obscen-argotica a limbii), insotita de un bogat aparat critic realizat de o prestigioasa echipa de universitari de larga recunoastere internationala in domeniul studiilor shakespeariene.
Acest prim volum reuneste Sonetele ? in traducerea inspirata a Violetei Popa, un pas inainte in fidelitatea fata de original si in modernizarea discursului poetic, dar si in conservarea ambiguitatii liricii shakespeariene, care a iscat atatea controverse peste secole ? si, nu intamplator, comedia Furtuna, piesa care, in editia in-folio din 1623, era asezata in fruntea integralei Shakespeare.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre OPERE VOL. I: SONETE, FURTUNA
Cartea OPERE VOL. I: SONETE, FURTUNA in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "OPERE VOL. I: SONETE, FURTUNA - SHAKESPEARE, William" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sonata Kreutzer si alte povestiri - Lev Tolstoi Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Lev Tolstoi
16,30 lei
Povesti. Zana Zorilor - Slavici Ioan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Slavici Ioan
6,90 lei
Momente si Schite - I. L. Caragiale Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
I. L. Caragiale
8,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica