O tinerete in Romania

O tinerete in Romania - Bernard Politzer
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roO tinerete in Romania
  • Autor: Bernard Politzer
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Istoria timpului prezent
  • Categoria: Comunism
  • ISBN: 973-669-106-3
  • An aparitie: 2004
  • Numar de pagini: 224
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "O tinerete in Romania - Bernard Politzer" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Cartea este o relatare autobiografica si istorica despre un adolescent evreu angajat ideologic si despre tineretea sa petrecuta in Romania, in timpul celui de-al doilea razboi mondial si sub dictatura stalinista. Detaliile greutatilor zilnice sint prezentate cu detasarea a patru decenii de reflectie. Miscarea tinerilor sionisti si felul in care gindeau ei, reflectiile asupra destinului evreilor romani in acei ani, povestirile despre activitatea subversiva si despre viata de inchisoare sint prezentate alaturi de relatarile despre viata culturala si stiintifica sub regimul comunist.Autorul a parasit Romania in 1960 si este astazi profesor emerit de zoologie in Israel. A calatorit si a facut cercetari in toata lumea, publicind mai multe carti si numeroase articole in domeniul sau profesional.

Bernard Politzer s-a nascut in 1927, la Timisoara. In pragul adolescentei, s-a mutat la Bucuresti, impreuna cu familia. A absolvit Facultatea de Biologie, Universitatea C.I. Parhon, Bucuresti, in 1955. In perioada 1953-1959 a lucrat in calitate de cercetator la Muzeul de Istorie Naturala ?Grigore Antipa?. S-a numarat printre membrii organizatiei de tineret sioniste Hasomer Hatair, in 1947 devenind Secretar General al acesteia. A fost arestat in 1948 si in perioada 1953-1955.A emigrat in Israel in 1960. si-a luat Doctoratul in Zoologie, in 1962, la Universitatea Ebraica din Ierusalim. A fost numit profesor titular la aceasta universitate in 1975, iar din 1995, este profesor emerit. In perioada 1977-1997, a fost profesor vizitant la Universitatea din Sao Paulo.Este secretar al Comitetului ?Fauna et Flora Palaestinae? al Academiei de stiinte din Israel, director fondator al Institutului de Biologie Marina din Eilat, Israel, membru al Academiei Regale de stiinte din Liege, Belgia.Articolele si lucrarile sale acopera diverse domenii ale zoologiei, biologiei marine, limnologiei, biogeografiei si ale filozofiei biologice. A publicat sapte carti. Intre ele se numara volumul Soil Biology of Israel, realizat in colaborare cu cercetatori ai Institutului de Speologie ?Emil Racovita? din Bucuresti.Autorul foloseste ca pseudonim pentru aceasta carte un vechi nume de familie. Numele real poate fi aflat la editura.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre O tinerete in Romania
Cartea O tinerete in Romania in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "O tinerete in Romania - Bernard Politzer" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Staulul Si Sirena - Cristian Preda Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Cristian Preda
8,55 lei
Amurgul Leviathanului - Br?ndusa Palade Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Br?ndusa Palade
0,00 lei
Explorari in comunismul romanesc. Volumul I - Paul Stewart, Chriss Riddell Urmatoarea carte recomandata din categoria Comunism
Paul Stewart, Chriss Riddell
22,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ComunismCarti recomandate din categoria Comunism