O stea indepartata

O stea indepartata - Roberto Bolano
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roO stea indepartata
Comanda acum "O stea indepartata - Roberto Bolano" de pe libraria ishop la pretul de 24,70 lei
Descriere carte:
?O stea indepartata poate fi citit ca o fabula exemplara despre impostura. Protagonistul-impostor, un barbat fara alta morala decat una pur estetica, un dandy al ororii, un artist al cruzimii care in timpul regimului lui Salvador Allende se da drept poet, autodidactul Alberto Ruiz-Tagle. Odata cu instaurarea dictaturii lui Pinochet, isi arata adevarata fata, o fata sangeroasa, cea a pilotului-poet Carlos Wieder, care, de la mansa unui avion german din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, scrie pe cerul chilian versete din Biblie. Carlos Wieder este si pilot, si poet, si tortionar, si asasin, responsabil pentru multe dintre disparitiile si crimele comise in Chile in timpul dictaturii militare. Ruiz-Tagle sau Carlos Wieder sau Juan Sauer sau R.P. English sunt una si aceeasi persoana, intruchiparea raului si a violentei. Doar ca romanul ne ofera imagini oarecum indirecte ale violentei: o violenta manifestata in sfera artistica, plasata mereu in zona esteticului (in poezie, in fotografie, in fanzine, in spatele obiectivului unui camere de filmat), o derulare de secvente de istorii personale, prinse intr-un hiat al istoriei continentului sud-american in cea de-a doua jumatate a secolului XX. O poveste despre vieti curmate si despre destine de distrugerea carora nu se face nimeni vinovat. Iar daca vinovatii sunt gasiti, se intampla sa fie atat de tarziu, incat pedepsirea lor devine aproape inutila, daca nu cumva chiar lipsita de sens.?  
Alina Cantacuzino

Roberto Bolano (1953-2003), prozator si poet chilian, s-a impus ca revelatia literara a anilor ?90, fiind considerat unul dintre cei mai talentati si originali autori ai noii generatii de scriitori latinoamericani. Nascut la Santiago de Chile, Bolano a dus o viata aflata sub semnul exilului, al relatiilor incordate cu propria patrie, al unor gesturi politice transante si al unei existente de nomad care l-a purtat din Chile in Mexic, El Salvador, Franta si Spania, tara in care in cele din urma s-a si stabilit. Opera sa, publicata incepand cu anul 1984, a fost inta mpinata cu un entuziasm urias atat de critica literara, cat si de confrati. Printre cele mai cunos-cute titluri ale sale se numara romanele Los detectives salvajes (1998), Nocturno de Chile (2000, tradus in limba romana, Nocturna in Chile, Curtea Veche Publishing, 2008), 2666 (2004), dar si volumele de povestiri Llamadas telef?nicas (1997), Amuleto (1999) si Putas asesinas (2001, in curs de aparitie la Curtea Veche Publishing).

In 1998, lui Bolano i s-a decernat Premiul Herralde pentru roman, iar in 1999, Premiul R?mulo Gallegos.

Cel mai influent si admirat romancier al generatiei sale din intreaga lume hispanica.
Susan Sontag, Times Literary Supplement

O stea indepartata abordeaza povestea dureroasa si deconcertanta a derivei unui om care si-a pierdut umanitatea. Stephen Henighan, Times Literary Supplement


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre O stea indepartata
Cartea O stea indepartata in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "O stea indepartata - Roberto Bolano" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
CONCUBINA - Gur Ilepoglu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gur Ilepoglu
23,82 lei
Acid House - Irvine Welsh Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Irvine Welsh
27,50 lei
Floarea-soarelui oarba  - Alberto Mendez Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Alberto Mendez
18,90 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala