O putere numita dorinta. Biografia lui Nicolas Sarkozy

O putere numita dorinta. Biografia lui Nicolas Sarkozy - Catherine Nay
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roO putere numita dorinta. Biografia lui Nicolas Sarkozy
Comanda acum "O putere numita dorinta. Biografia lui Nicolas Sarkozy - Catherine Nay" de pe libraria ishop la pretul de 23,75 lei
Descriere carte:
Fascinata de oamenii care detin puterea, de destine si culise politice, Catherine Nay a devenit celebra datorita cartilor publicate despre presedintii francezi ai ultimelor decenii:Giscard d?Estaing, Mitterrand, Chirac.

Cei care, de mai bine de treizeci de ani, urmaresc ascensiunea neobosita a lui Nicolas Sarkozy nu pot sa nu se intrebe: de unde vine energia iesita din comun a acestui atlet al politicii? Ce dorinta de revansa ascunde ambitia sa? Incercand sa raspunda la aceste intrebari, Catherine Nay, experta in monstrii sacri ai politicii franceze, exploreaza in toate sensurile biografia oficiala si clandestina a acestui copil al anilor ?50, care, fapt rarisim intr-o natiune devotata elitelor, a inceput prin a lipi afise, urcand una cate una treptele puterii: primar de Neuilly, deputat, ministru de finante, ministru de interne, presedinte al Frantei.

Analiza ascensiunii actualului presedinte francez e facuta in maniera unui ?bildungsro-man?. Niciuna dintre etapele formarii sale nu este omisa: copilaria, adolescenta, tineretea si maturitatea, reunite in jurul a doua axe: politica si familia. Dar si iubirea, fiindca Nicolas Sarkozy este dependent de afectiunea unei femei, fapt subliniat in dese randuri de autoare. Atentia acordata detaliului si anecdotele picante ii dau cartii un aer de taifas. Insa in spatele tonului lejer, de multe ori elogios ? Sarkozy fiind comparat chiar cu tanarul Bonaparte ? se ascunde privirea ironistului, care constata cu luciditate cru-zimea jocurilor si a aranjamentelor politice.

Catherine Nay s-a nascut in 1944. Jurnalista de profesie, exercita actualmente functia de editorialist la postul de radio Europe 1, unde are o emisiune saptamanala de comentarii caustice asupra evenimentelor la zi, verbul ei necrutand pe nimeni.

Cea mai recenta biografie semnata de Catherine Nay aduce in prim-plan un personaj controversat al scenei politice actuale: Nicolas Sarkozy.

 


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre O putere numita dorinta. Biografia lui Nicolas Sarkozy
Cartea O putere numita dorinta. Biografia lui Nicolas Sarkozy in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "O putere numita dorinta. Biografia lui Nicolas Sarkozy - Catherine Nay" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Note - Relatari - Camil Demetrescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Camil Demetrescu
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica