O poveste

O poveste - Alessandro Baricco
Pret: 26,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roO poveste
Comanda acum "O poveste - Alessandro Baricco" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Cel mai recent roman al lui Alessandro Baricco, O poveste  (2005), are in centru viata lui Ultimo Parri: copilaria, cind vede primul automobil, prima dragoste, urmata de razboi si de cautarea unui sens in haosul de apoi, pina in clipa mortii. Perspectivele multiple ale personajelor descriu un traseu existential neobisnuit, incarcat de sentimentul magiei noilor inventii ale inceputului de secol XX: cinema-ul sau, mai ales, automobilul, pentru care tatal lui Ultimo Parri face o pasiune, riscindu-si viata in curse automobilistice ca mecanic al contelui Ambrosio. Tonul se schimba atunci cind Ultimo, acum adolescent, participa la experientele tragice si absurde din Batalia de la Caporetto. Un alt personaj, Elizaveta, o aristocrata rusoaica saracita, care traieste din lectii de pian, preia naratiunea, iar Ultimo, pe care il intilneste in America, devine un personaj in jurnalul ei fictiv. Romanul trece subtil de la o voce la alta, combinind stiluri si viziuni, de la suspans, filozofie si iubire, la o irevocabila nostalgie.  

"Un text neconventional, plin de momente lirice, despre lucruri pe care le stie toata lumea, dar despre care putini mai scriu. Stilul lui Baricco aminteste de Thomas Pynchon, Don De Lillo si Robert Coover." ( The Washington Post Book World)  

"Povestea lui Baricco are in ea spiritul secolului. Naratiunea te invaluie, ritmul ei dinamic, vioi te-mpinge de la spate, evenimente istorice ori personaje celebre trec prin fata ochilor si nici nu stii ce te apasa mai tare in acest roman: trecerea fulguranta, poate prea rapida, a timpului sau prospetimea unei carti care are in ea atita informatie." ( Review of Contemporary Fiction )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre O poveste
Cartea O poveste in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "O poveste - Alessandro Baricco" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cabalistul - Geert Kimpen Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Geert Kimpen
30,60 lei
Copilul furat - Ian McEwan Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ian McEwan
26,12 lei
Un secret - Philippe Grimbert Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Philippe Grimbert
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala