O femeie

O femeie - Peter Esterhazy
Pret: 20,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roO femeie
Comanda acum "O femeie - Peter Esterhazy" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
Peter Esterh?zy (nascut in 1950 la Budapesta, intr-una dintre cele mai celebre si vechi familii aristocratice maghiare) este, probabil, scriitorul ungur cel mai cunoscut si apreciat pe plan international in momentul de fata, una dintre vocile si constiintele literare definitorii pentru problematica spatiului central si est-european contemporan. A urmat initial studii de matematica la universitatea din orasul natal si a lucrat ca matematician intre 1974 si 1978; si-a facut debutul literar in 1978 in gazete literare, iar din 1978 s-a dedicat in intregime scrisului. Este autorul unei opere vaste, ce cuprinde romane, nuvele, piese de teatru, eseuri, studii, publicistica, traduse in peste douazeci si cinci de limbi si incununate cu numeroase distinctii nationale (printre care prestigiosul premiu Kossuth, in 1996) si internationale (Herder, in 2002, Grinzane Cavour, in 2004, Premiul Pacii al Uniunii Editorilor si Librarilor din Germania, in 2004, Premiul de Excelenta al ICR din Romania, Premiul Grinzane-Beppe Fenoglio din Italia, in 2007 s.a.) Printre operele sale cele mai cunoscute se numara Harmonia Caelestis (Curtea Veche Publishing, 2008), Verbele auxiliare ale inimii (Curtea Veche Publishing, 2007), Cartea lui Hrabal , Privirea contesei Hahn-Hahn , Putina curvasarie maghiara , Nicio arta . 

?Cu acest volum al lui Esterh?zy, literatura maghiara s-a imbogatit cu o mare carte si, in sfarsit, s-a maturizat.? - Peter N?das 

In aceasta ?enciclopedie erotica? (precum este definit volumul O femeie de catre un important critic literar din Ungaria), autorul sugereaza cu mare subtilitate si ironie ca nu exista nimic comun in intamplarile amoroase, ba mai mult, ca nici macar nu exista intamplari amoroase. Exista pur si simplu intamplari si stari incalculabile pe care femeia si barbatul le infaptuiesc si le traiesc in numele dragostei. ?Peter Esterh?zy nu doreste altceva decat sa inteleaga misterul; iar daca exista o femeie care nu intelege ce anume gandeste sotul, iubitul, partenerul ei, neaparat trebuie sa citeasca aceasta carte. Va fi cu o iluzie romantica mai saraca, dar in mod sigur va fi mai desteapta si mai inteleapta? - este de parere reputatul critic literar din Danemarca, Erik Svedsen.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre O femeie
Cartea O femeie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "O femeie - Peter Esterhazy" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ceas rau - Gabriel Garcia Marquez Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gabriel Garcia Marquez
34,99 lei
Simetria de temut - Tracy Chevalier Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Tracy Chevalier
33,20 lei
Cei goi si cei morti - Norman Mailer Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Norman Mailer
28,31 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala