O contraistorie a filosofiei. Vol. V. Eudemonismul social

O contraistorie a filosofiei. Vol. V. Eudemonismul social - Michel Onfray
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roO contraistorie a filosofiei. Vol. V. Eudemonismul social
  • Autor: Michel Onfray
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Hors Collection
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-46-1592-6
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 384
  • Format carte: 145 x 225
Comanda acum "O contraistorie a filosofiei. Vol. V. Eudemonismul social - Michel Onfray" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
In tentativa de a demistifica 25 de veacuri de scriere a istoriei filosofiei din perspectiva institutionala, Michel Onfray se opreste in acest volum la dimensiunea utopica a hedonismelor liberale din secolul zis al revolutiei industriale, subliniind potentialitatea hedonismelor socialiste, libertare si anarhiste.
Lectura lui Madeville, pentru care viciile private alcatuiesc virtutile publice, cea a lui Bentham, care anunta fericirea pentru toti oamenii gratie pietei libere si in acelasi timp cere intemnitarea intr-un panoptic a tuturor delincventilor produsi de pauperizarea liberala, cea a lui Godwin, care inchipuie societatea armonioasa dintr-un unghi profetic si luteran, toate acestea arata ca utopia liberala a facut ravagii si mai face inca, potrivit acelorasi principii ramase in vigoare din perioada dura de inceput a capitalismului.
Ca reactie, pe celalalt versant al secolului al XIX-lea apar socialismul si anarhismul. Impotriva mitologiei marxiste care trimite in utopie oricare alta gindire socialista, Michel Onfray restaureaza un socialism eudemonist ce inaugureaza formule moderne: este feminist impreuna cu Flora Tristan, individualist cu Stuart Mill, experimental cu Owen, gnostic, dionisiac si ecologic cu Fourier, libertar cu Bakunin. Acesti ginditori ofera tot atitea oportunitati de a se intoarce spatele liberalismului si marxismului: ei intrupeaza o stinga inca neexploatata si plina de fagaduinte.  

Cuprins: William Godwin si ?fericirea generala? ? Jeremy Bentham si ?eudemonismul ca arta? ? John Stuart Mill si ?plinatatea vietii? ? Robert Owen si ?fericirea progresista? ? Charles Fourier si ?feeria societara? ? Bakunin si ?paradisul omenesc pe pamint?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre O contraistorie a filosofiei. Vol. V. Eudemonismul social
Cartea O contraistorie a filosofiei. Vol. V. Eudemonismul social in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "O contraistorie a filosofiei. Vol. V. Eudemonismul social - Michel Onfray" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
In tara banditilor gentilomi - Alexandra David-Neel Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Alexandra David-Neel
0,00 lei
Patul lui Procust. Aforisme practice si filozofice - Nassim Nicholas Taleb Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Nassim Nicholas Taleb
23,75 lei
Opiul intelectualilor - Editia a II-a - Raymond Aron Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Raymond Aron
28,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie