Numele trandafirului. Editie noua

Numele trandafirului. Editie noua - Umberto Eco
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNumele trandafirului. Editie noua
  • Autor: Umberto Eco
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Proza Xx
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1781-4
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 512
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Numele trandafirului. Editie noua - Umberto Eco" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Deopotriva roman politist, parabola despre adevar vazut din perspectiva teologica, filosofica, scolastica, istorica, Numele trandafirului a cunoscut un imens succes de public, fiind tradus in peste 35 de limbi si ecranizat de Jean-Jacques Annaud in 1986, cu Sean Connery, Christian Slater si F. Murray Abraham in rolurile principale.

Nu-mi fac griji. Cartea va dainui. Citesti tot timpul: citesti in tren, in autobuz. Citesti in parc. Citesti cind te plimbi si chiar cind faci dragoste poti sa citesti. Cu computerul este mai greu... (Umberto Eco)

 Un roman politist? O parabola politica despre democratia crestina sau despre apocalipsa iminenta a lumii lui Reagan si Brejnev? Un roman gotic? Sau, pur si simplu, un divertisment al lui Umberto Eco? (Raul Mordenti)

Numele trandafirului este mult mai incitant si mai bine scris decit oricare roman de Agatha Christie. (Anthonz Burgees)

Astazi, la a treia lectura a Numelui trandafirului , mi se pare ca accentul principal al cartii trebuie pus pe drama epistemologica. Rapid spus, drama lui Guglielmo nu ste ca nu a gasit adevarul (pentru ca l-a gasit), ci accea ca l-a gasit oarecum din intimplare, fara sa controleze in mod necesar, continutul insusi al descoperirii in ciuda faptului ca s-a comportat mereu rational, intotdeauna metodic si fara gres atent la toate faptele (in felul in care, nu-i asa, pretind prescriptiile veritabilei stiinte). Guglielmo este un Sherlock Holmes in fine cumintit de trufia pozitivismului, de prudenta radicala a unui William Ockham, manevrin cu finete deopotriva failibilitatea sa, contingenta lumii, necesitatea logicii si univocitatea enigmatica a existentei, divine si mundane. (H.-R. Patapievici)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Numele trandafirului. Editie noua
Cartea Numele trandafirului. Editie noua in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Numele trandafirului. Editie noua - Umberto Eco" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Madame Edwarda ? Mortul ? Istoria ochiului - Georges Bataille Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Georges Bataille
12,26 lei
Mama Noapte - Kurt Vonnegut Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Kurt Vonnegut
22,70 lei
Viata cea noua - Orhan Pamuk Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Orhan Pamuk
28,45 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala