Noul, o poveste veche

Noul, o poveste veche - Andrei Cornea
Pret: 28,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNoul, o poveste veche
  • Autor: Andrei Cornea
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Seria Cornea
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-50-1995-2
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 250
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Noul, o poveste veche - Andrei Cornea" de pe libraria ishop la pretul de 28,80 lei
Descriere carte:
Despre strategiile pe care le adopta ganditorii, dintotdeauna si de pretutindeni, pentru a-si impune ideile in lumea si in mintea oamenilor si pentru a le face acceptate ca atare.

"Personajele" cartii sunt Platon si ... Iosia, Plotin si Leibniz, Porfir si Umberto Eco, Nietzsche si Socrate. "Opozitia dintre reformisti si traditionalisti, ca si aceea dintre revolutie si restauratie, vazute ca scopuri ultime, nu e chiar atat de clara si de elementara cum s-a impus ea ideologilor, politicienilor si jurnalistilor de tot felul in ultimele doua secole. Credem, asadar, ca merita sa fie incercata denuntarea antitezei simpliste revolutie-restauratie, ori progres-traditie, fie si numai pentru a scoate gandirea din lenevie si dihotomie simplista.

Nu pretindem, fireste, ca vom putea analiza totalitatea, sau chiar majoritatea situatiilor de utilizare novatoare a traditiilor. Nici nu vom incerca. Nu pretindem ca vom intelege complexitatea circumstantelor prin care reactionarii devin revolutionari si invers. Ne va lipsi, pesemne, metoda adecvata. Dar mi se pare important a verifica chiar si asa temeiurile discutabile ale antitezei conservator-reformist, sau revolutionar-traditionalist, care a capatat atatea marcaje ideologice in epoca noastra.

Demersul mi se pare cu atat mai util cu cat aceasta epoca pare sa considere tot mai mult si mai nechibzuit ca traditia, oricare ar fi ea, e dispensabila si ca noul absolut e cu putinta."
( Andrei Cornea )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Noul, o poveste veche
Cartea Noul, o poveste veche in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Noul, o poveste veche - Andrei Cornea" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Scufundatorii din Delos - Bogdan Minca Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Bogdan Minca
44,10 lei
Despre intelepciunea iubirii conjugale - Emanuel Swedenborg Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Emanuel Swedenborg
4,66 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie