Nostalgia nu mai e ce-a fost

Nostalgia nu mai e ce-a fost - Simone Signoret
Pret: 25,65 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNostalgia nu mai e ce-a fost
Comanda acum "Nostalgia nu mai e ce-a fost - Simone Signoret" de pe libraria ishop la pretul de 25,65 lei
Descriere carte:
?Nu pot jura ca eram absolut sincera afirmand ca nu mai simt nostalgie. Simt, poate, nostalgie dupa amintirile neimpartasite...? - Simone Signoret

?Sunt constient ca, in cursul exercitiilor noastre acroba-tice inregistrate, de intrebari si raspunsuri, am jucat pe rand si simultan (si adesea in mod stangaci si deranjant) rolul politaiului, al confesorului, al psihiatrului, al biogra-fului, al istoriografului, al comisarului politic, al agentului secret, al scribului supus, al judecatorului de instructie, al martorului miresei, al nasului copiilor? Si ma gandesc, la urma urmelor, ca cele doua-trei lucruri pe care le-am aflat de la ea valoreaza cat cele doua-trei mii pe care ea ar fi vrut sa le afle de la mine. Intre Place Dauphine, casa din Autheuil si la Colombe d?or, sunt mai ales constient ca am participat la o extraordinara aventura literara, la o vanatoare fantastica de comori a carei prada, la sfarsit, este aceasta carte. (...)

Mai mult decat Istoria, ne intereseaza viata, cu cortegiul ei de bucurii si necazuri, de spaime si victorii, cu straful-gerarile de nebunie si de clarviziune, cu jocurile de umbre si lumini trasand frontiere intre provocari si anga-jamente, pariuri si riscuri. Ne intereseaza oamenii si mastile care urmeaza sau intersecteaza cortegiul si care se numesc, parca din intamplare, la fel ca aceia aflati pe prima pagina a ziarelor, Montand, Hrusciov, Tito, Marilyn, Malraux, Overney? Ce de lume am intalnit in aceasta calatorie!? - Maurice Pons

Prezentare autor

Simone Signoret (1921-1985) a fost unul dintre monstrii sacri ai   scenei si ecranului vreme de peste doua decenii. A jucat in productii ale celor mai cunoscuti regizori, de la promotori ai avangardelor si experimentatori precum Marcel Carne, Yves Allegret (primul ei sot) si Luis Bunuel la artisti angajati ca Stanley Kramer, Costa Gavras, Sidney Lumet. A jucat alaturi de actori faimosi ca Jean Gabin, Bernard Blier, Serge Reggiani si a fost prietena apropiata cu alti monstri sacri ai ecranului, ca Marilyn Monroe sau Jane Fonda.

A avut o stralucita cariera internationala, fiind laureata a unui premiu Oscar, a premiilor Karlovy Vary si Cesar, iar filme in care a jucat, dintre care amintim Therese Raquin, Moartea in gradina, Drumul spre inalta societate, Compartimentul ucigasilor, Corabia nebunilor, Pisica, reprezinta creatii clasice.

A fost sotia actorului si cantaretului Yves Montand si mama actritei Catherine Allegret. Spre finalul vietii a neglijat cariera artistica in favoarea aceleia de militanta pentru diferite cauze umanitare, debutand insa, cu stangul, in aceea de tovarasa de drum, alaturi de sotul ei, a comunistilor din Europa de Est, unde a si a facut o vizita ce-i va aduce multe ponoase, chiar in toamna-iarna anului 1956, cand rusii inabuseau in sange revolutia maghiara.

Maurice Pons (n. 1927) ? scriitor, scenarist, actor amator si jurnalist, a publicat mai multe romane, nuvele, povestiri, dintre care cateva au fost transpuse pe ecran si pe scena.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Nostalgia nu mai e ce-a fost
Cartea Nostalgia nu mai e ce-a fost in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Nostalgia nu mai e ce-a fost - Simone Signoret" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
La voia intamplarii - Claudio Magris Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Claudio Magris
37,99 lei
Natura Moarta - Antonia Susan Byatt Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Antonia Susan Byatt
35,91 lei
Cartea ceasului de nisip - Ernst Junger Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ernst Junger
9,31 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala