Nevoi speciale

Nevoi speciale - Dan Sociu
Pret: 28,02 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNevoi speciale
  • Autor: Dan Sociu
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Ego. Proza
  • Categoria: Literatura romana
  • ISBN: 978-973-46-1249-9
  • An aparitie: 2008
  • Numar de pagini: 256
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Nevoi speciale - Dan Sociu" de pe libraria ishop la pretul de 28,02 lei
Descriere carte:
Parintii nostri nu au carti despre ei si generatia lor, scrise frust si onest, in cuvinte putine si nespectaculoase. Nevoi speciale are ambitia de a fi o asemenea carte pentru generatia noastra,  a celor nascuti dupa 80, dar e o carte care nu propune nici o lozinca, nu si propune sa faca "generatia x", ci sa relateze si sa obiectiveze citeva intimplari considerate "experiente-cheie sau punct-de-reper" in viata unui om care se percepe ca fiind terminat si care nu se scuza pt alegerile proaste, pt "accidente". E un om care se uita la el insusi cu mila patetica, dar poate sa scoata si foloase de pe urma celor intimplate. In loc sa claseze cazul, se dedubleaza in "autorul" care da sens scriind, terapeutic.

?Daca in poezie am renuntat la autobiografic, trecind la ceea ce numesc postconfesiv, o sa-mi mut autobiografiile fantasmatice in proza.? (Dan Sociu)
?Scump la scris, flegmatic, dar cu pusee sarcastice, Sociu stie sa creioneze situatii expresive din citeva linii. Stilul ramine mereu de un umor continut, pigmentat de licentiozitati, iar masochismul cinic abia mascheaza amaraciunea.? (Paul Cernat)
?Apreciez mult la Sociu cum functioneaza dialectica detaliu-constructie. E oricum remarcabil (dat fiind detaliul ca e poet) cum lucreaza in regim de proza pe secvente scurte: economic, fara a scinda directia, alternind efectele fara a da in stridente.? (Mihai Iovanel)

Dan Sociu a debutat editorial in proza cu romanul Urbancolia (Polirom, 2008).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Nevoi speciale
Cartea Nevoi speciale in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Nevoi speciale - Dan Sociu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Nunta in cer - Mircea Eliade Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mircea Eliade
11,40 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana