Nationalismul est-european in secolul al XX-lea

Nationalismul est-european in secolul al XX-lea - Peter F. Sugar
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNationalismul est-european in secolul al XX-lea
Comanda acum "Nationalismul est-european in secolul al XX-lea - Peter F. Sugar" de pe libraria ishop la pretul de 20,90 lei
Descriere carte:
Idei despre lumea noastra si istoria ei, despre lumea care a fost si este sau despre cea care ar fi putut fi. Pe firul acestor idei, omul - cel ce gandeste si cel despre care se gandeste, uneori in pace, niciodata impacat.

O discutie despre foloasele si ponoasele nationalismului nu poate fi decat bine venita, cu minima conditie a luciditatii. Este tocmai ceea ce isi propun Peter F. Sugar si noua observatori ai pulsiunilor nationaliste dintr-un spatiu (Europa de Est) care genereaza, acum mai mult ca oricand, pasiuni greu controlabile, obsesii identitare, resentimente cu iz de conflict si sperante camuflate in spatele atitudinilor de parada. Reusita volumului este deplina, fiindca autorii lui au pornit la drum fara prejudecati, cu dorinta declarata de a pune lupa pe fenomenul nationalist al fiecarei tari din aceasta zona si de a-i semnala neutru viciile si virtutile. Cititorului nu i se propun retete miraculoase de reabilitare, nu i se inculca dusmanii artificiale si nu i se recita clisee care agaseaza. Pur si simplu i se ofera realitati necosmetizate, precum si explicatii ale decalajului dintre cei care inteleg esenta europenismului si cei care isi ajung lor insile. Iar cand printre semnatarii studiilor se regasesc nume ca Maria Todorova, Anita Shelton, Tibor Frank sau Gherasimos Augustinos, calitatea textului este garantata.

Peter F. Sugar este Profesor Emeritus de istorie si studii internationale la University of Washington. S-a specializat in istoria otomanilor si a tarilor din sud-estul Europei si din estul Europei Centrale. Printre lucrarile sale se numara Industrialization of Bosnia-Hercegovina , 1878?1918 si Southeastern Europe under Ottoman Rule , 1354?1804. Este de asemenea editor si coeditor a peste zece volume care se ocupa de Europa de Est, inclusiv Nationalism in Eastern Europe .


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Nationalismul est-european in secolul al XX-lea
Cartea Nationalismul est-european in secolul al XX-lea in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Nationalismul est-european in secolul al XX-lea - Peter F. Sugar" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Orasul in istoria Europei - Leonardo Benevolo Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria Europei
Leonardo Benevolo
20,43 lei
Henric Al Vii-lea - ROGERS Caroline, Trad. BUCUR Cornelia Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria Europei
ROGERS Caroline, Trad. BUCUR Cornelia
17,91 lei
Franta In Revolutie -  TOWNSON Duncan, Trad. MIHAIL Andreea Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria Europei
TOWNSON Duncan, Trad. MIHAIL Andreea
8,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istoria EuropeiCarti recomandate din categoria Istoria Europei