Nationalismele

Nationalismele - Bernard Baertschi, Kevin Mulligan
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNationalismele
Comanda acum "Nationalismele - Bernard Baertschi, Kevin Mulligan" de pe libraria ishop la pretul de 26,91 lei
Descriere carte:
Odata cu sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, nationalismul a fost denuntat fara exceptie ca o cauza majora a conflictelor armate. Remediul propus consta in general in discursuri si actiuni care vizau eradicarea sau, cel putin, atenuarea atitudinii ?partinitoare", ?sovine" si ?periculoase". Dar, conflictele nationale si etnice persista, ele chiar renasc cu o violenta innoita. De asemenea, in peisajul politic contemporan, natiunea ocupa in continuare un loc foarte important, contribuind la definirea destinului comun. Analizand contrastul puternic intre legitimitatea morala si intelectuala acordata ideii de natiune si rolul ei istoric concret, trebuie sa ne intrebam daca reflectia noastra nu a apucat pe o cale gresita.

Volumul coordonat de Bernard Baertschi si Kevin Mulligan reprezinta o marturie a acestui reinnoit interes: ce legitimitate filosofica poate fi astazi reclamata in favoarea ideii de natiune? Fara a incerca sa ofere un raspuns definitiv, lucrarea pune tematica in discutie in lumina eseurile mai multor filosofi: Philip Gerrans, David Miller, Bernard Baertschi, Daniel Wewinstock, Nenad Miscevic, Elmar Holenstein, Markus Haller, Barry Smith si Murray Rothbarth. Unii dintre autori considera ca am adoptat efectiv o directie gresita, indemnand la reabilitarea ideii de natiune. Altii refuza aceasta optiune. Asistam la renasterea controversei intre cosmopolitism si nationalism, universalism si individualism politico-moral, deoarece nationalismului este incadrat de o cuprinzatoare dezbateri, aceea a locului universalului si particularului in morala.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Nationalismele
Cartea Nationalismele in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Nationalismele - Bernard Baertschi, Kevin Mulligan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Masele si puterea - Elias Canetti Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Elias Canetti
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie