NELEGIUITUL AMANT

NELEGIUITUL AMANT - ALECSA, Lucian
Pret: 14,25 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roNELEGIUITUL AMANT
Comanda acum "NELEGIUITUL AMANT - ALECSA, Lucian" de pe libraria ishop la pretul de 14,25 lei
Descriere carte:
Iata cum incepe povestea din romanul lui Lucian Alecsa, poet si publicist cu o activitate sustinuta in presa culturala moldava, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Intr-un local de provincie, personajul principal, Lixandru Alecsandru ? jurnalist la un ziar local ? deapana firul lungilor zile dintr-un targusor, urmarind persoanele care se perinda prin fata ochilor lui. Printre acestea, doua prezente feminine care il tulbura, amintindu-i ca, desi trecut de o anumita varsta, este barbat; un cersetor, boschetarul Vasile Dulgherul, un coleg de breasla, poet, si vecinul Valentin, cu viata de familie, nevasta, copii si linisti domestice. Protagonistul se recomanda ?boem si liber profesionist?, cersetorul e un fost maistru-lacatus la Electrocontact si crede ca intelectualii care au provocat revolutia l-au adus in starea in care este.
Pornind de la aceste intalniri dintr-un targ oarecare, se naste istorisirea unor moravuri, a unor plictisuri specifice locului, a betiilor salvatoare, a unor cugetari ironice si autoironice. Nu lipsesc nelinistile amoroase provocate de cliente fidele ale crasmelor provinciale sau de reverii erotice cu o doctorita nimfomana. Toate trec prin mintea protagonistului, care le nareaza la persoana I si le pigmenteaza cu umor autentic si tuse de sarcasm.
Veti citi un roman de moravuri provinciale, in care un element fantastic, neobisnuit ? ?fantoma?-alter-ego a naratorului protagonist ? aduce pretextul unor noi nelinisti si cautari interioare.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre NELEGIUITUL AMANT
Cartea NELEGIUITUL AMANT in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "NELEGIUITUL AMANT - ALECSA, Lucian" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Gemenii - Cartarescu Mircea Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Cartarescu Mircea
17,60 lei
Invitatie la vals - Mihail Drumes Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mihail Drumes
17,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana