Muzica? Nimic mai simplu!

Muzica? Nimic mai simplu! - Grigore Constantinescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMuzica? Nimic mai simplu!
Comanda acum "Muzica? Nimic mai simplu! - Grigore Constantinescu" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Volumul Muzica? Nimic mai simplu! semnat de Grigore Constantinescu propune un periplu in lumea Muzicii, anuland bariere de timp sau spatiu. Intentia este ca pe acest drum sa porneasca cat mai multi iubitori ai artei sunetelor, intelegerea monumentelor admirate fiind inlesnita de explicatiile unui ghid inspirat. Grigore Constantinescu are talentul rar de a transpune in cuvinte esentele muzicii. O face dezinvolt, cu naturalete. Pare ca nimic nu este complicat (de aici si titlul potrivit al volumului), ca, odata acceptata propunerea lecturii, un intreg univers inefabil isi dezvaluie secretele.

Parcurgandu-l, orizontul cultural se largeste fara efort: perspectiva generoasa il pune in contact pe cititor cu un numar mare de capodopere, cu personalitati creatoare uriase, cu interesante si neasteptate conexiuni intre diferitele tipuri de limbaj artistic. Prin muzica, o demonstreaza cartea, putem deschide perspectiva intelegerii atat a propiei sensibilitati, cat si a lumii intregi.

Utilitatea volumului este evidenta. Intr-un fel nonconformist, indeplineste eficient dezideratul infaptuirii educatiei muzicale. Tonul just, atitudinea degajata permit asimilarea unei cantitati impresionante de informatie. In aceeasi masura, eseurile, inchegate de sine statator, au coerenta unui plan superior ce problematizeaza categorii, forme, genuri specifice, fiind modele de scriere muzicologica de cea mai elevata spiritualitate.
Muzica? Nimic mai simplu! Pe cat de adevarat la prima vedere, pe atat de greu de demonstrat. Grigore Constantinescu este printre putinii care, in pagini revelatoare, poate rezolva tensiunea unui paradox.
Antigona Radulescu

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Muzica? Nimic mai simplu!
Cartea Muzica? Nimic mai simplu! in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Muzica? Nimic mai simplu! - Grigore Constantinescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Piotr Ilici Ceaikovschi - Adriana Liliana Rogovschi Urmatoarea carte recomandata din categoria Muzica
Adriana Liliana Rogovschi
14,25 lei
Bach. O viata iesita din comun - Moroney Davitt Urmatoarea carte recomandata din categoria Muzica
Moroney Davitt
15,30 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
MuzicaCarti recomandate din categoria Muzica