Munca la domiciliu si telemunca. Drept intern si comparat

Munca la domiciliu si telemunca. Drept intern si comparat - Ana Stefanescu
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMunca la domiciliu si telemunca. Drept intern si comparat
Comanda acum "Munca la domiciliu si telemunca. Drept intern si comparat - Ana Stefanescu" de pe libraria ishop la pretul de 20,00 lei
Descriere carte:
Importanta unei astfel de teme decurge din complexitatea fenomenului - munca la domiciliu se refera nu numai la activitatile traditionale, manuale sau mestesugaresti, ci vizeaza si acele activitati predeterminate legal specifice protectiei copilului ori protectiei si promovarii drepturilor persoanelor cu handicap; de asemenea, dezvoltarea informationala si tehnico-stiintifica au condus la aparitia unei modalitati moderne si flexibile de prestare a muncii la domiciliu, denumita telemunca, care va continua sa se dezvolte din ce in ce mai mult.

Pe baza unei bogate bibliografii - acte normative si lucrari de specialitate (tratate, cursuri, monografii, studii, articole) - autoarea analizeaza cele cinci categorii de contracte individuale de munca la domiciliu ce se pot incheia in tara noastra ca, de altfel, in majoritatea tarilor lumii: contractul individual de munca la domiciliu potrivit dreptului comun; conventia individuala de munca la domiciliu a membrului cooperator; contractul individual de munca al asistentului maternal profesionist; contractul individual de munca al asistentului personal profesionist; contractul individual privind telemunca. Acestea fac obiectul analizei unor capitole distincte, autoarea punand in evidenta numai acele aspecte juridice specifice in raport cu contractul individual de munca "standard", precum si ale fiecarui contract individual de munca la domiciliu in raport cu celelalte.

Studiul pe care autoarea l-a realizat, observatiile punctuale si mai ales cele douazeci si cinci de propuneri, de lege ferenda, inspirate din legislatia altor tari sau din literatura juridica romana sau straina, ori formulate pe baza propriei analize, conving asupra valorii lucrarii.

Pornind de la aceste considerente, lucrarea de fata ofera informatii utile atat specialistilor teoreticieni - cercetatori, cadre didactice etc. - si practicieni - consilieri juridici, avocati, judecatori, personal din compartimentele de resurse umane, cat si angajatorilor care sunt interesati de aceasta forma de organizare si de realizare a muncii.

Prof. univ. dr. Alexandru Ticlea

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Munca la domiciliu si telemunca. Drept intern si comparat
Cartea Munca la domiciliu si telemunca. Drept intern si comparat in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Munca la domiciliu si telemunca. Drept intern si comparat - Ana Stefanescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Dreptul munciiCarti recomandate din categoria Dreptul muncii