Mostenirea Eszterei

Mostenirea Eszterei - Sandor Marai
Pret: 18,05 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMostenirea Eszterei
Comanda acum "Mostenirea Eszterei - Sandor Marai" de pe libraria ishop la pretul de 18,05 lei
Descriere carte:
In traditia austriecilor Stefan Zweig, Arthur Schnitzler si Joseph Roth, Sandor Marai isi intoarce privirile spre lumea crepusculara a unui Imperiu Austro-Ungar de un farmec desuet, in care rescrie o poveste de dragoste pierduta printre scrisori disparute, mosteniri disputate si inele ratacite.
Intr-o casa in ruina, insingurata Eszter isi confrunta dupa douazeci de ani pasiunea tineretii, pe seducatorul, fascinantul si vesnic impostorul Lajos. Declaratie tarzie de iubire? O noua tentativa de escrocherie? Justificari pentru ocazii irosite? Intalnirea dintre cei doi este in final un elogiu adus fatalitatii, ambiguitatii si relativitatii sentimentelor umane. O lucrare despre disperare si tacere, despre vise, tradari si abandon, pe care scriitorul maghiar o cizeleaza cu minutie de bijutier, insuflandu-i parfumul nostalgiei si al efemeritatii - inconfundabila marca ?Marai".

In 2000, romanul Mostenirea Eszterei a fost proclamat cartea anului in Italia si Germania.

?Literatura secolului XX - pe care o credeam stinsa si ingropata - a primit darul postum al unui nou maestru pe care il vom alatura in viitor lui Joseph Roth, Stefan Zweig, Robert Musil, si chiar si altor semizei pierduti, Thomas Mann si Franz Kafka. Numele sau este Sandor Marai."
Die Zeit

Prozator, poet si dramaturg, Sandor Marai (1900-1989) s-a nascut la Kassa, in Imperiul Austro-Ungar (astazi Ko?ice, in Slovacia). Scriitor cosmopolit, personaj sclipitor, Marai a cunoscut inca de la publicarea primelor sale romane un succes extraordinar, devenind una dintre vocile marcante ale literaturii maghiare in anii 1930. A lucrat initial ca editor la Budapesta, iar in 1919 s-a mutat la Berlin, si apoi la Frankfurt, dedicandu-se jurnalismului. In 1945 a devenit membru al Academiei Ungare de ?tiinte. A parasit Ungaria in 1948 ca protest impotriva ocupatiei sovietice si a interzis publicarea scrierilor sale sub regimul comunist. Dupa o viata de peregrinari prin Elvetia, Italia, Franta, Austria, s-a stabilit in Statele Unite, la San Diego, unde, la varsta de 89 de ani, istovit de un exil fara speranta, si-a pus capat zilelor. A lasat in urma sa o opera vasta, cuprinzand romane, volume de eseuri, jurnale, memorii, versuri si piese de teatru.
?Redescoperit" recent si tradus in toate limbile de circulatie, Marai este astazi recunoscut ca unul dintre marii scriitori ai Europei si, incontestabil, parte a canonului literar al secolului XX. In anul 1990, i s-a acordat postum premiul Kossuth.

Designul copertei: Nemethi Andras Barna
Ilustratia copertei: Mondrian, Pasiflora (colaj)


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mostenirea Eszterei
Cartea Mostenirea Eszterei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mostenirea Eszterei - Sandor Marai" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Complexul lui Di - Dai Sijie Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Dai Sijie
25,55 lei
In numele mamei - Erri De Luca Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Erri De Luca
10,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala