Mort de surd

Mort de surd - David Lodge
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMort de surd
  • Autor: David Lodge
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria De Autor ?david Lodge?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1253-6
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 344
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Mort de surd - David Lodge" de pe libraria ishop la pretul de 25,60 lei
Descriere carte:
Cind universitatea a decis sa uneasca departamentele de engleza si lingvistica, profesorul Desmond Bates din Mort de surd (2008) s-a pensionat anticipat. Dar acum totul i se pare fara rost: ii lipseste rutina academica si si-a pierdut apetitul pentru cercetare. Iar asta nu inseamna nimic pe linga faptul ca il ameninta pierderea auzului, o sursa constanta de certuri domestice si stinjeneli sociale. In traditia populara, observa el, surzenia este considerata un fenomen comic, in timp ce, de pilda, orbirea este tragica, insa pentru o persoana surda nu-i chiar asa o gluma. In aceste imprejurari, totusi, Desmond ajunge sa aiba o relatie cu o femeie mai tinara, al carei comportament si viziune asupra lumii ameninta sa destabilizeze complet viata lui obisnuita. Amuzant si emotionant, romanul ne spune povestea eforturilor unui om de a se deprinde cu propriile metehne, cu ideea propriei morti, cu imbatrinirea si efemeritatea, in general, punind in scena insasi comedia si tragedia vietii umane.

?Cu ultimul sau roman, David Lodge se intoarce la genul care l-a consacrat: romanul campusului universitar, inaugurat de Kinsley Amis si Malcolm Bradbury... Acesta ii ofera lui Lodge ocazia de a-si dovedi remarcabilele calitati de analist, care ii permit sa descrie lupta lui Desmond cu batrinetea, mortalitatea, capcanele seductiei si izolarea.? ( The Times )

Reputat romancier, dramaturg si scenarist, David Lodge se numara astazi printre clasicii in viata ai literaturii britanice.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mort de surd
Cartea Mort de surd in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mort de surd - David Lodge" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Turneu la Bolzano - S?ndor M?rai Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
S?ndor M?rai
28,50 lei
In Clasa. - Francois Begaudeau Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Francois Begaudeau
20,61 lei
Chipuri ale raului in lumea de astazi - Vargas Llosa Mario Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Vargas Llosa Mario
22,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala