Mitra

Mitra - Doris Lessing
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMitra
  • Autor: Doris Lessing
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria de Autor ?Doris Lessing?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-2024-1
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 200
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Mitra - Doris Lessing" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Premiul Nobel pentru literatura 2007

Mitra ( The Cleft, 2007) este o cronica fictiva a evenimentelor care au dus la facerea lumii, compusa din frinturile de informatii pe care le are la dispozitie un istoric din epoca romana. Avem de-a face, prin urmare, cu doua epoci apuse, insa din intrebarile pe care si le pun personajele, ni se sugereaza, cu blinda ironie, ca s-ar putea sa nu fim foarte departe nici in ziua de azi. Claritatea si simplitatea expunerilor obliga cititorul sa revada lucrurile intr-o forma redusa la esential, in special in privinta relatiilor dintre barbati si femei, dar fara sa ocoleasca marile teme si temeri ale oamenilor ? vina, riscul, violenta, razbunarea, curiozitatea, increderea; capacitatea de-a ne dori lucruri diferite, schimbarea sau, dim­potriva, inclinatia de-a ne lasa angrenati intr-un sistem, intr-un stil de viata, care doar pare sa dureze o vesnicie.  

"Doris Lessing are o apetenta extraordinara fata de straniile vulnerabilitati ale oamenilor, iar descrierile relatiilor dintre ei sint de o frumusete cutremuratoare." ( The Times )   "Rasa umana a spus povesti inca de la inceputurile ei. (...) Povestile si spunerea povestilor ? iata cea mai pretioasa mostenire pe care o avem. Toata intelepciunea zace in povestile si cintecele noastre. Prin povesti ne construim experientele. Este cit se poate de simplu: s-a nascut, a trait, a murit. Iata modelul povestilor noastre ? un inceput, un mijloc si un sfirsit. Structura exista in mintile noastre." (Doris Lessing)  

" Mitra este o explorare a unei lumi primitive, a felului in care ar fi putut sa arate daca ar fi fost populata in intregime de femei ? niste creaturi lenese, dependente de comunitate, lipsite de scopuri sau intentii ? si mai ales a haosului care s-ar fi creat atunci cind, din senin, fara nici o explicatie, s-ar fi nascut primul baiat." ( The Observer )  

"Intregul volum este o fabula, iar subiectul satirei il reprezinta modelele comportamentale, neschimbate in timp, ale femeilor si barbatilor. In lumea fiintelor primitive, care invata sa se adapteze unele cu altele, femeile nu pot intelege neglijenta barbatilor, care nu sint in stare sa asculte, iar barbatii sint scosi din sarite de criticile si reprosurile femeilor..." ( New Statesman )  

" Originea speciilor, revizuita... ironic, provocator, epic, eretic, postmodern, intr-o descriere cit se poate de vie." ( The Miami Herald )  

"E posibil ca Doris Lessing sa fi identificat vesnica discordie dintre barbati si femei. Din nou, cu aceeasi inteligenta care taie in carne vie." ( Los Angeles Times )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mitra
Cartea Mitra in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mitra - Doris Lessing" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Meserie! - David Lodge Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
David Lodge
26,50 lei
Pianista - Elfriede Jelinek Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Elfriede Jelinek
25,60 lei
Moarte dupa-amiaza - Ernest Hemingway Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Ernest Hemingway
37,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala