Mic dictionar explicativ de termeni eco-economici

Mic dictionar explicativ de termeni eco-economici - Florina Bran , Ildiko Ioan , Carmen Valentina Radulescu , Cristina Popa
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMic dictionar explicativ de termeni eco-economici
Comanda acum "Mic dictionar explicativ de termeni eco-economici - Florina Bran , Ildiko Ioan , Carmen Valentina Radulescu , Cristina Popa" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
La inceputul secolului al XXI-lea, grija pentru mediul ambiant se concretizeaza sub numeroase forme, Ecologia devenind, din stiinta, stare de spirit, o idee universala, care defineste un nou punct vedere al societatii.

Reintoarcerea la natura, respectarea traditiilor impuse de prevenirea degradarii mediului si de refacere a "ranilor" provocate de dezvoltarea economica sau chiar de lipsa acesteia sunt astazi esentiale pentru continuarea existentei si afirmarii civilizatiei umane.

Dreptul la natura, la un mediu de viata si de munca sanatos al generatiilor prezente si viitoare reclama astazi o recunoastere deplina.

Criza ecologica a depasit perimetrul ariilor intens industrializate, capatand un caracter global. Astfel, acumularile masive de dioxid de carbon in atmosfera au amplificat "efectul de sera", in timp ce gaura din stratul de ozon, semnalata de specialisti deasupra Antarcticii, este rezultatul emisiilor de clorofluorocarburi.

Echilibrul natural al planetei este astfel puternic periclitat, mai ales daca luam in considerare si defrisarile masive din zona tropicala, care duc la distrugerea "plamanului verde" al Terrei - padurea. Viata a miliarde de oameni este afectata de dezechilibrele locale si de cele globale. Astfel, contaminarea aerului pune in pericol 1,5 miliarde de persoane, un miliard de indivizi traiesc fara apa potabila, mai putin de 25% din populatia mondiala consuma 75% din resursele natu­rale si produce cea mai mare cantitate de deseuri.

Eliminarea cauzelor acestor adevarate dezastre ecologice se poate realiza, asa cum a relevat si Al Gore in lucrarea sa Pamantul in cumpana, numai prin schimbarea modului de gandire a specialistilor din toate domeniile de activitate.

Acum, cand dreptul la natura se impune ca un imperativ primordial, Mic dictionar explicativ de termeni eco-economici raspunde la necesitatea intelegerii problemelor complexe din acest domeniu si releva diversitatea de forme sub care natura poate fi ajutata si protejata.

De asemenea, prin clarificarea terminologiei de specialitate, el contribuie la cunoasterea naturii, a mediului, si, prin aceasta, la respectarea si la protejarea ei.

Prof. univ. dr. Florina Bran

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mic dictionar explicativ de termeni eco-economici
Cartea Mic dictionar explicativ de termeni eco-economici in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mic dictionar explicativ de termeni eco-economici - Florina Bran , Ildiko Ioan , Carmen Valentina Radulescu , Cristina Popa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cuantificarea dezvoltarii durabile - Vladimir Rojanschi , Florina Bran , Florian Grigore , Ildiko Ioan Urmatoarea carte recomandata din categoria Economia mediului
Vladimir Rojanschi , Florina Bran , F...
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Economia mediuluiCarti recomandate din categoria Economia mediului